Bezárultak a választási helyiségek, befejeződtek a 2017-es megyei választások Szlovákiában. A Körkép.sk a releváns magyar szereplőket kérdezte.

 

  1. Milyen eredményre számít?
  2. Hogyan értékeli a kampányt és a politikai ellenfelek, illetve sajtó hozzáállását?
  3. Általánosságban vélhetően elmondható, hogy a magyarok nagyobb számban mentek el választani, mint négy éve, ugyanakkor a szlovákok is. Így a többség ismét ráverhet a magyarokra. Mi erről a véleménye és milyen következtetések vonhatók le ebből?

 

Berényi József, az MKP Nagyszombat megyei elnökjelöltje:

 

  1. A lehető legjobbra. Jó eredményre számítok, természetesen. Ezért indultam el a választásokon.
  2. Megvárnám az eredményeket és aztán bocsátkoznék elemzésekbe, akár a sajtó hozzáállását is beleérve. Jelen pillanatban ugyanis még nem lehet tudni, mit fog eredményezni mindaz, ami a kampány alatt zajlott. Utána lehet mindkettőt értékelni.
  3. Amennyiben az eredmények magasabb részvételt hoznak, ez azt jelenti, hogy a megyék mégiscsak lassan, de biztosan bekerülnek a köztudatba és az emberek számára kézzelfoghatóvá válnak a hatáskörök. A megyék és a megyei választások fontossága nyilván ennek tudható be, ha emelkedik a részvétel. Ha délen alacsonyabb a részvétel, az egy hosszabb elemzést kíván, hogy miért van így.

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!