Bezárultak a választási helyiségek, befejeződtek a 2017-es megyei választások Szlovákiában. A Körkép.sk a releváns magyar szereplőket kérdezte.

 

  1. Milyen eredményre számít?
  2. Hogyan értékeli a kampányt és a politikai ellenfelek, illetve sajtó hozzáállását?
  3. Általánosságban vélhetően elmondható, hogy a magyarok nagyobb számban mentek el választani, mint négy éve, ugyanakkor a szlovákok is. Így a többség ismét ráverhet a magyarokra. Mi erről a véleménye és milyen következtetések vonhatók le ebből?

 

Farkas Iván, az MKP Nyitra megyei elnökjelöltje:

 

  1. Képviselőjelöltként bízom benne, hogy bejutok, az elmúlt időszakban kifejtett munka alapján. Az elnöki tisztség nagy lutri. A második, harmadik helyet meg kellene talán szerezni.
  2. Megyei szinten is kitettünk magunkért. Ezen belül is a Párkányi járásban egy különösen frappáns és nagyon nagyon változatos kampányt csináltunk, amilyen sehol máshol nem volt. Rendkívül szerteágazó, változatos és aktív volt, nagyon sok helyen voltunk. Ezt Nyitra megyében nem tudták überelni. Azt vettük észre, hogy az ellenfelek óriásplakátokon kívül nem nagyon kampányoltak, legfeljebb támadtak a közösségi oldalon.
  3. Bízom abban azért, hogy ha a részvételi arányok emelkedtek is mindkét oldalon a négy évvel ezelőttihez képest, azért az eredményt tudjuk hozni. Bízunk benne, hogy a magyarság képviselete legalább olyan szinten meglesz a megyében, mint négy éve.

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!