A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) korrupció-ellenes részlegének feje, Róbert Krajmer lemondott. Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium közös állásfoglalásából kitűnik, hogy Tomáš Drucker belügyi tárcavezető már tegnapelőtt tudott Krajmer döntéséről – a sajtónak azonban teljesen más nyilatkozott.

 

„A belügyminiszter [Krajmer] ebbél szándékáról még március 27-én értesült, mikor munkalátogatáson vett részt a rendőr-főkapitányságon, majd pedig e kérdés megtárgyalása céljából találkozott az országos rendőr-főkapitányság vezetésével és a NAKA igazgatójával március 28-án illetve 29-én”

 

áll a közleményben.

 

Drucker tegnap még nem akart válaszolni

 hirdetes_300x300  

 

Tegnap a sajtó számos erre vonatkozó kérdést tett fel Druckernek, aki szinte mindenre úgy válaszolt, „ehhez még időre van szüksége”.

 

„Ma (március 28-án – a szerk. megj.) fogok találkozni Hraško úrral (a NAKA igazgatójával – a szerk. megk.), és beszélni fogunk errő a helyzetről, csak ezután tudok érdemben válaszolni vagy állásfoglalást kiadni”

 

fogalmazott a belügyminiszter. A Hraškoval folytatott találkozó után is küldött közleményt a sajtónak, de csak általános kijelentéseket tett konkrétumok nélkül.

 

Krajmer nyomás alatt állt

 

„Döntésemet hosszabb megfontolás után hoztam meg tekintettel a családomra és a korrupció-ellenes egységre nehezedő aránytalan nyomásra, amit indokolatlannak és politikai célzatúnak tartok. Az én kötelességem biztosítani a korrupcióellenes egység nyomozóinak objektív és akadálytalan munkáját annak veszélye nélkül, hogy nyomozásuk eredményét kétségbe vonnák”

 

fogalmazott Krajmer saját közleményében. Krajmer helyét átmenetileg az egység egy másik tisztje veszi át.

 

Peter Hraško NAKA-igazgató a médiát vádolja az ügy politizálásával:

 

„A sajtó által Róbert krajmer személyére kifejtett intenzív nyomást a rendőrség függetlenségévbe való példátlan beavatkozásnak tekintek, amit a rendőrség elfogadhatatlannak tart“

 

Hraško kiemelte, elítéli a sajtó módszereit, de tiszteletben tartja Krajmer személyes döntését.

 

Hnonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: markiza.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!