Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter kedvezményesen jutott hozzá egy további pozsonyi ingatlanhoz is – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján az OĽaNO vezére, Igor Matovič. Az ellenzéki politikus szerint ez a biznisz is hasonlít az előzőekhez, melynek során Saková a volt férjével együtt gyanúsan alacsony áron jutott hozzá nem lakás célú helyiségekhez Pozsonyban és Bazinban.

 

Matovič elutasította a miniszter asszony azon állításait, miszerint az ingatlanvásárlás csak és kizárólag Saková exférjére vonatkozik. Az OĽaNO vezére elismételte, hogy azt az In Company vállalatot, amely megszerezte az ingatlanokat, a miniszter asszony exférje vásárolta meg 2011-ben. „Ez a vállalat teljes egészében a házastársak osztatlan közös vagyonába tartozik, tehát bármi, ami a vállalat tulajdonában áll, az a háztartásak közös vagyonát képezi” – mondta.

 

Matovič elmondása szerint a Sako házaspár 2014-ben egy következő ingatlanra is szeret tett, mégpedig a pozsonyi Tomašík utcában. A házaspár egy nyolcéves új épületben vásárolt egy 158 négyzetméteres, két parkolóhellyel ellátott irodahelyiséget 80.838 euróért.

 

 hirdetes_810x300  

„A Sako házaspár ismét csodálatos bizniszt csinált! A luxusminőségű irodahelyiségek négyzetméterét egy nagyon jó környéken 510,82 euróért vásárolták meg”

 

– tájékoztatott Matovič.

 

Az OĽaNo vezére azt is elmondta, hogy egy másik vállalat ugyanebben a létesítményben 1397 euró/m²-ért vásárolt üzlethelyiségeket. Matovič szerint annak a helyiségnek a piaci értéke, amit a Sako házaspár megvásárolt 221.107 euró. Tehát ez az összeg a 80.838 euró vételár mellett 140.269 eurós különbséget és 174 százalékos hasznot jelent.

 

Matovič úgy véli, hogy a fentebb említett ingatlanvásárlás során a házaspár ugyanazt a folyamatot próbált meg alkalmazni, mint amit a bazini ingatlanvásárlás során is végrehajtott, vagyis „papíron” csökkenteni akarták az ingatlan hivatalos piaci árát, s így akarták legálissá tenni a bűntettből származó bevételeiket. Matovič azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy a Sako házaspár először megvette az ingatlant, majd saját maga számára eladta.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!