A zárolás sajtóhírek szerint Kočner 8,3 millió eurós jogosulatlan ÁFA visszaigénylésével függ össze.

 

A Speciális Ügyészség országszerte zárolta Marian Kočner vagyonát, beleértve a dóvali (Donovaly) villáját is.

 

A vállalkozó jelenleg vizsgálati fogságban van, Legfelsőbb Bíróság szerint ugyanis „szabadlábon folytathatná bűntevékenységét, hogy fenntartsa befolyását és státuszát“. A rendőrség jelenleg három ügyben folytat nyomozást ellene.

 

 hirdetes_810x300  

Az első, a Markíza televízióval kapcsolatos 70 millió eurós váltóhamisítás, melyben Pavol Rusko korábbi tévé-vezérigazgató is gyanúsított. Kočner ellen egy 8,3 millió eurós ÁFA-csalás ügyben is vizsgálat folyik a dóvali hotelok tulajdonosváltásával kapcsolatban. A harmadik ügy pedig a Gatex szétlopása, melyben a rendőrség 700 ezer euróra becsüli az okozott kárt.

 

Vagyonelkobzás

 

Az ügyészség azért foglalta le Kočner vagyonát, mert a bírósági eljárás során vélhetően vagyonelkobzást szabnak ki rá, és attól fél, hogy a vállalkozó ezt megelőzendő megpróbálja kijátszani és átruházni másokra.

 

Az ügyészségi lefoglalások csak Kočner azon vagyonát érintik, melyeket magánszemélyként birtokol. A cégei nevén levő lakásokat és telkeket, például Pozsony belvárosában egyelőre nem. Mivel a mostani eljárás több millió euró értékű vagyont érint, feltételezhető, hogy az ügy a dóvali hotelok átruházásával kapcsolatos. A Gatex-ügyben ugyanis az okozott kár euró százezrekben mérhető.

 

A lefoglalás nem érinti Kočner villáját a pozsonyi Kolibán, ahol lakik. Ez ugyanis már a 90-es évektől a felesége, Karolína nevén van.

 

Kočner a vagyonlefoglalások ellen 30 napon belül panaszt tehet, melyről az ügyész dönt

 

Sme, noviny.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!