Nem tűntek el a süllyesztőben, hanem többnyire politikai pályájukat folytatják, vagy ahhoz nagyon közeli pozíciót töltenek be a világ egykori, meghatározó politikusai. Mutatjuk, mivel foglalkoznak ma az egykori vezetők: Cameron, Obama, Schroder vagy épp Janukovics. 

 

Barack Obama egykori amerikai elnök

 

Barack Obama egykori demokrata amerikai elnök ma a Demokrata Párt egyetlen szalonképes arcaként járja az országot, és próbálja megnyerni a választókat az általa támogatott 81 demokrata képviselőnek. Amerikában hamarosan kongresszusi választások lesznek, a tét pedig az, hogy republikánusoknak sikerül-e megtartaniuk a többséget a kongresszus mindkét házában, vagy újra játékba kerülhetnek a demokraták.

 

 hirdetes_300x300  

Obama eddig sem volt tétlen fajta „egykori elnök”. Trump megválasztása óta folyamatosan járta a világot, és tartott politikai témájú eladóságokat, beszélgetéseket az amerikai politikáról.

 

Francois Hollande, egykori francia elnök

 

Az utóbbi idők legsótlanabb francia elnöke, Francois Hollande, akit Emmanuel Macron jelenlegi államfő követett a poszotn 2017-ban, ma valóban író lett, vagy legalábbis sikerült kiadnia könyvét, amiről korábban beszélt. Szabadfordításban a címe „Francois Hollande leckéi a hatalomról”.

 

Hollande jelenleg egy startup cégeknek fenntartott hatalmas, Párizs melleti kampuszon dolgozik. Valószínűleg kapcsolati tőkéjét állította a kezdő vállalkozások fejlesztésének szolgálatába, és heti szinten találkozik a vállalkozókkal.

 

David CAmeron, egykori brit miniszterelnök

 

A Brexit-népszavazásba csúfosan belebukó David Cameron egykori brit miniszterelnök ma egy amerikai fizetőrendszereket forgalmazó információs cégnél dolgozik, illetve szerepet kapott a Nagy-Britannia és Kína között köttetett nagyösszegű infrastrukturális fejlesztésekről szóló szerződés tető alá hozásában is (többek között a kínai-brit közvetlen vasút összeköttetést is tartalmazó a paktum).

 

Cameron csillagászati tiszteletdjjakért előadásokat is tart, ahol a Brexitről és az amerikai elnökről beszél.

 

Gerarg Schröder egykori német szocdem kancellár

 

Az egykori német kancellár Gerard Schröder láthatóan még mindig ott van, ahol az európai események zajlanak. A német szocdemek egykori kancellárja 2005-ös bukása után 2016-ig a Rotschild befektetési banknál dolgozott. Jelenleg a Hannover 96 futballklub igazgatótanácsának elnöke.

 

Schröderrel kapcsolatban leggyakrabban az Északi Áramlat 2 nemzetközi szintű tárgyát képező gázvezeték merül fel. A gázfolyosó projektjét irányító  Nord Stream AG konzorcium igazgatótanácsi elnökeként a Nord Stream 2 menedzseri posztját is betölti.

 

Viktor Janukovics egykori ukrán elnök

 

Viktor Janukovics, Ukrajna egykori elnöke, az ukrán oroszbarát vezetőség első embere a majdani forradalom után menekülni kényszerült országából. Először Chravkovban tartózkodott, majd Moszkvába utazott. A hivatalos állásfoglalása szerint nem „elmenekült” Oroszországba, de a „radikális csoportok” okozta veszély miatt volt kénytelen külföldre utazni. Janukovicsot hazájában 15 évnyi börtönre ítélték távollétében hazaárulás miatt.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!