Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter asszony elutasítja azokat a vádakat, miszerint Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter meghosszabbított keze lenne a belügyi tárcánál – mindezt a TA3 A politikában (V politike) vitaműsorában jelentette ki.

 

Saková azt is hozzátette, hogy ő se nem Robert Kaliňák, se nem Robert Fico, és mindenkint megkért arra, hogy a munkája alapján értékeljék őt. Emellett azt is megüzente, hogy ő nem ideiglenes miniszter.

 

Saková azt állítja, hogy a „legforróbb” időszakban foglalta el a belügyminiszteri széket, és az utóbbi fél évben minden oldalról próbára tették.

 

 hirdetes_810x300  

„Hat hónap elteltével tudom összegezni a munkám eredményét. A Kuciak-gyilkosság miatt négyen börtönben vannak, Marian Kočner pedig szintén rács mögött ül. A garamszentkereszti városi képviselő elllen elkövetett gyilkosság tetteseit szintén letartóztatták. Az országos rendőrfőkapitány megválasztásával kapcsolatban új szabályokat ígértem. Mindez az én munkám eredménye az elmúlt hat hónap alatt”

 

– mondta Saková.

 

Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében kijelentette, hogy az ügyet a végsőkig kell vinni, és ki kell deríteni, hogy valójában ki is felelős a gyilkosságért.

 

„Nem tudtam a vietnami emberrablásról”

 

Saková tovább azt is szeretné érni, hogy a vietnámi emberrablás kapcsán is fény derüljön az igazságra. Kijelentette, hogy ennek érdekében nyomozás folyik Németországban és Szlovákiában is, és összesen 44 személyt oldott fel a titoktartás alól. Saková elutasította azokat a kijelentéseket, miszerint tudott volna a kormánygépről és a fedélzetén lévő elrabolt vietnami vállalkozóról.

 

„Én abban az időben a belügyminisztérium repüléseiért felelős államtitkár voltam, csakhogy a működési szabályzatból az ellenzék áttanulmányozhatta, hogy az összes miniszter és közjogi méltóság repülését a belügyminiszter hagyja jóvá. Emellett a repülések előkészítéséért és a repülési tervekért a repüléséért felelős főnök a felelős, nem pedig az államtitkár. Nekem egyáltalán nem volt információm arról, hogy ilyen repülést terveznek”

 

– mondta Saková.

 

Sakovát a roma problémával kapcsolatos tanácsadójáról, Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitányról is kérdezték. A belügyminiszter asszony elmondta, hogy rövidített megbízatási időszaka van, ezért csak és kizárólag tapasztalt szakemberekkel szeretne együtt dolgozni.

 

„Gašpart már régóta ismerem. Rendőrfőkapitányként kezdett el foglalkozni a roma telepeken végbemenő bűntettek csökkentésével, kész stratégiája van, ezért szeretném kihasználni a tapasztalatait”

 

– jelentette ki Saková.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!