Nyitókép forrása: welt.de

 

Andrej Kiska leköszönő államfő a maffia politikai befolyásának akar gátat vetni pártja megalapításával, legalábbis ezt nyilatkozta a Die Welt német lapnak. Kiska kiemelte, hogy Ján Kuciaknak és menyasszonyának kellett meghalni, hogy valami történjen az országban.

 

„Ján halála után szemmel látható volt a politikai elit arroganciája, ahogy az is, hogy milyen mélyen beépült a maffia az állami struktúrákba. Éreztem, hogy tennem kell ez ellen valamit”

 

fogalmazott. Az államfő elmondása szerint a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásában folyó nyomozás rámutatott, hogy „az olasz maffia az országban nagyon jó és szoros kapcsolatokat ápolt a kormánnyal”.

 

 hirdetes_300x300  

„Az pedig még rosszabb, hogy az akkori belügyminiszter, Robert Kaliňák tudott róla, mégsem tett semmit. Jánnak meg kellett halnia, hogy valami történjen“

 

fogalmazott.

 

Kiska nemrég jelentette be, hogy saját pártot alapít és részt akar venni a parlamenti politikában. Egyelőre a felmérésekben még nem szerpel, azt sem lehet tudni, hogy pontosan milyen személyekből áll majd össze a csapata. A felmérések szerint a csak lakosság 38 százaléka szeretné őt továbbra is a politikában tudni, a megkérdezettek csaknem fele szerint inkább végleg távoznia kellene a politikából.

 

Ez kissé ellentmond azoknak a felméréseknek, amelyek a politikusok megbízhatóságát hivatottak felmérni. Az államfőválasztás estéjén nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás eredménye szerint Kiska továbbra is a legmegbízhatóbb politikus a megkérdezettek szerint, Peter Pellegrini nem sokkal lemaradva tőle a második helyen végzett, míg Robert Fico smeres pártelnök a felmérésben szereplők közül az utolsó helyre szorul vissza.

 

Focus-felmérés: Az emberek 40%-a azt szeretné, ha Kiska maradna a politikában

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!