Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Az ĽSNS további erősödését, az MKP gyengülését és a Most-Híd küszöb környéki stagnálását jelzi az AKO legfrissebb felmérése. Az ügynökség május 5. és 10. között végzett közvélemény-kutatása szerint Kotlebáék holtversenyben végeztek a PS-SPOLU koalíciójával a második helyen.

 

Ha a héten tartották volna a parlamenti választásokat, azt a Smer nyerte volna 19,2 százalékkal. A legnagyobb kormánypárt továbbra sem tudja magát feljebb tornázni – a választásokat 28 százalékkal nyerték meg 2016-ban.

 

A második helyen holtversenyben a szélsőjobboldali ĽSNS és a balliberális PS-SPOLU foglalja el, mindkét párt 13,6 százalékos népszerűségnek örülhet. Az SaS így csak a negyedik legerősebb párt és már csak a második legerősebb ellenzéki mozgalom, alig lemaradva 13,5 százalékot kapott az AKO-tól.

 hirdetes_810x300  

 

Ötödik helyen a Sme rodina jutna be a törvényhozásba 9,9 százalékkal. Boris Kollárékat az SNS követi 8,2 százalékkal, majd a KDH 7,4 százalékkal. Az OľaNO a hetedik parlamentbe jutó párt lenne 6,7 százalékkal, ami jelentős visszaesés ahhoz képest, hogy az AKO egy héttel korábban még 9,2 százalékot adott Matovič pártjának (az ügynökség felmérésében a mostani az OľaNO leggyengébb szereplése).

 

A Most-Híd utolsóként jutna be a parlamentbe, 5,1 százalékkal, ám ez már a hibahatárokat is figyelembe véve nagy eséllyel kiesést jelent a törvényhozásban. Az MKP mindössze 2,2 százalékot kapott az AKO-tól.

 

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!