Nyitókép forrása. Facebook/reprofotó/illusztráció

 

Andrej Danko SNS-es pártelnök eltörölné a nyugdíjasok számára az üzembentartási díjakat, és más intézkedéseket is bevezetne számukra.

 

Danko szerint a lakosság legtörékenyebb rétegéről van szó, ezért „megérdemlik, hogy méltányos körülményeket teremtsünk számukra”.

 

„Itt az ideje az emberekbe fektetni. A nyugdíjasok egész életüket a munkának szentelték, és most a politikusok feladatunk, hogy segítő kezet nyújtsanak nekik. Természetesen nem ez az egyetlen intézkedés, amit bevezetnék. Beszélnünk kéne a gyógyszerek árától és a minimálnyugdíj nagyságáról is”

 

 hirdetes_300x300  

jelentette ki a szlovák nemzetiek elnöke, hozzátéve, hogy ezen célok eléréséhez nagyobb politikai legitimitásra van szüksége (vagyis több szavazatra). Danko már a kormány megalakulása óta eltörölné a közmédia fenntartására fizetendő üzembentartási díjakat.

 

Andrej Danko a közelmúltban számos hangzatos intézkedéscsomagot jelentett be, például széleskörű ÁFA- és adócsökkentést, amelyek azonban fennakadtak a koalíciós partnereken. Azok után pedig pláne nehéz komolyan venni az SNS terveit, hogy az áfa-csökkentésről maga Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszter jelentette ki, hogy félmilliárd euróba kerülne, ezért egyetlen jelenlegi vagy jövőbeli miniszter sem engedhetné megvalósulni.

 

Ezután fordult Danko a nyugdíjasokat érintő kérdéskörhöz.

 

Webnoviny.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!