Szilárda
  • HUF: 329.65
  • USD: 1.11
  • 2 °C
  • 8 °C
politika

Ravasz Ábel (Most-Híd): Az MKP-val való összefogást gátolja, hogy egy ligában vannak Orbánnal

Kérdés, hogy az eddig ismert politikai erők elvtelen összefogása saját túlélésük érdekében kinek az érdekeit szolgálná.

Nemcsak Bugár, hanem az utódjának kinézett Ravasz Ábel is Orbán Viktorban  látja az MKP-val való összefogás problémáját.

 

Az elmúlt időszak választási eredményei világosan rámutattak arra, hogy úgy az MKP, mint a Most-Híd elvesztette a felvidéki választók nagy részének bizalmát. A felvidéki magyarság kétharmada a legutóbbi választási eredmények (EP és államfőválasztás) alapján már nem ment el választani.

 

Mivel félő, hogy mindkét, elvileg magyar érdekeket védő párt kiszorul a parlamentből, a háttérben álló oligarchák pedig kiesnek a politikai háttéralkukból, felerősödött a két párt valamiféle együttműködésére való törekvés.

 

Ennek zászlóvivői az MKP részéről leginkább Menyhárt József és Bárdos Gyula, akik nyilatkozataik alapján személyi feltételekről sem beszélnek. Csáky Pál ezzel szemben világosan kimondta, hogy összefogás csak Bugár Béla nélkül lehetséges.

 

A Most-Híd világosan kimondta, hogy összefogás csak akkor lehetséges, ha Bugár Béla marad, az MKP pedig tiszteletben tartja a vegyespárt eddigi, nem etnikai alapú politizálását. Hogy mindez hová vezetett az elmúlt években világosan látjuk.

 

Elvileg tehát patthelyzet alakult ki, melyet a politikai túlélésükért küzdők most azzal próbálnának meg áthidalni, hogy az összefogást az MKP és a Most-Híd fiataljaival alkotnák meg.

 

Ravasz Ábel. Kép: rtvs, reprofoto

 

A gond ott van, hogy a vegyespárt második vonalában tevékenykedő vezetőknek pont ugyanolyan véleményük van az etnikai politizálás maradiságáról, a nemzetállamok és nem Brüsszel hatásköreinek erősítéséről, vagy éppen Magyarország és az Orbán-kormányzathoz való viszonyulást tekintetően, mint Bugárnak.

 

Ravaszt ugyanaz zavarja, mint Bugárt

 

Ennek alátámasztására szolgál Ravasz Ábel (Most-Híd) legutóbbi televíziós szereplése, május 26-án, tehát már az EP-választások után a köztelevízió, az RTVS 5 perc múlva 12 című műsorában.

 

Az alábbiakban az általa ott elhangzottak szó szerinti magyar fordítása következik (a felvételen megtekinthető 56:15-től)

 

„ (…) Meg kell néznünk azt, hogy hogyan viselkednek az Unió egyes tagállamai. Sokszor, amikor arról kérdeznek engem, hogy miért gond számunkra az MKP-val való egyesülés, akkor azt mondom, hogy azért, mert egy ligában vannak az Orbán képviselte Magyarországgaé. Látjuk, mi történik Magyarországon, látjuk azt is, milyen irányban haladnak a folyamatok, és látjuk azt is, hogy az EU e tekintetben nem lép semmit.

 

Ezért gondolom, hogy jó, ha megerősödik az Európai Unió felügyelet jogköre mindarra, amit a tagállamok csinálnak. Beleértve a sajtószabadságot, beleértve az uniós alapok merítését.

 

Mert hiába vannak szabályok, ha a tagállamok közül egyesek azt tesznek, amit csak akarnak.“

 

Ravasz Ábel. Kép: rtvs, reprofoto

 

Ennyi tehát a Most-Híd egyik koronahercegének tartott Ravasz Ábel viszonyulása Magyarországhoz, Orbán Viktorhoz, vagy éppen az MKP-hoz.

 

Összefogás csak akkor, ha feladod a magyarságodat?

 

Figyelmes olvasó az elhangzottakból világosan leszűrheti, hogy együttműködés a két párt között csak akkor képzelhető el, ha az MKP teljesen feladja mindazt, ami a lényege, és ami leginkább megkülönbözteti őket a vegyespárttól.

 

Kérdés tehát az, hogy az elhangzottak alapján kizárólag az eddig jól ismert politikai erők elvtelen összefogása saját túlélésük érdekében kinek az érdekeit szolgálná.

 

Mert hogy nem a felvidéki magyarságét, az a nyilatkozatok alapján teljesen biztos.

 

Körkép.sk

 

A gyenge szereplés okai: Menyhárt önmagát és az egész MKP-t likvidálja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Lebo Bugár
2019. jún. 21. 23:20

El vagy te tévedve, mint Ábel a rengetegben! Nehogy már te (meg a most) szabd a felteteleket waze, mi hatalmaz fel rá? A 2,6 %? Utolsókat rúgjátok és még ti akartok feltételeket szabni? Az utolsó pozsonyi szlovák "értelmiségi" szavazóitokat épp ezekben a percekben viszi el a PS-Spolu meg a Kiska, a felvidéki magyarság körében pedig a bugár meg a híd szitokszó lett! 0 koalicios potenciallal rendelkeztek és nem szavaz már rátok senki a ruszinokon és az irástudatlan "tesvíreiden" kivül! Nem látod a fától az erdöt te idióta! Egyetlen esélyetek az MKP, bár ne egyeznének ki veletek, legalábbis addig míg ilyen áruló b@lf@ßok mint te meg BB "hatalmon" vagytok. "Látjuk mi történik Magyarországon"?! Mire gondolsz te agyhalott, a felül 5 %-os GDP növekedesre, vagy a milliardos csaladtamogatasra?! "Hiába vannak szabályok, ha a tagállamok közül egyesek azt tesznek, amit csak akarnak.“ Magyarország mást se csinál a migránsválság kirobbanasa ota, csak a Schengeni szabályokat tarja be, míg a többiek...!? Kár a szóért, hülye vagy mint a cipötalp... Hajrá MKP, hajrá Fidesz!

Édes Erdély
2019. jún. 24. 14:38

A Most-Híd meg Gyurcsánnyal van egy ligában!

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás