Nyitókép forrása: sme.sk

 

A Progresívne Szlovensko (PS) és a PS-SPOLU balliberális koalíció elnöke, Michal Truban szerint az OĽANO elnökéve, Igor Matovičcsal nehéz elképzelni az együttműködést. A TASR-nek nyilatkozva beszélt arról is, szerinte mi a különbség a politikusok új és régi generációja között.

 

„Szívesen elmondom, hogy nem tudom elképzelni [a Matovičcsal való együttműködést], nagyon nehéz lenne. Nem ismerem túl jól, de nem hiszem, hogy képes lenne megváltozni, miközben évek óta ilyen politikát folytat”

 

fogalmazott Truban.

 hirdetes_300x300  

 

A politikusok régi és új generációjával kapcsolatban elmondta, hogy az a lényeg, ki mennyi idős vagy hogy mióta van a politikáan.

 

„Ez a politikacsinálás módjáról szól. Az új politikai kultúra, épp arról szól, hogy képesek vagyunk tisztességesen kommunikálni, még ha meg is vannak a magunk értékrendjei, programjai, háttérbe tudjuk szorítani az egónkat egy magasabb cél érdekében. Ezt lényegében az ellenzéknek sosem sikerült megtennie: hogy egy közös koalíciót hozzon létre egy vezető alatt”

 

mondta. Hozzátette, hogy e tekintetben Boris Kollár, a Sme rodina elnöke is a régi garnitúrához tartozik, mert kijelentései agresszívak, szélsőségesek és akadályozzák az összefogást. Épp eért a Sme rodinával való együttműködés is kizárt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!