Nyitókép forrása: reprofotó

 

A Most-Híd képes rá, hogy a következő választások után is a törvényhozás része lehessen – jelentette ki Bugár Béla, a párt elnöke a TA3 V politike (A politikában) című vitaműsorában. Bugár mindenesetre elég optimistán tekint pártja helyzetére, annak ellenére, hogy a felmérések szerint 4 százalék körül mozog, pártját pedig sorra hagyják el ismert politikusai. A beszélgetésben (mert nem volt vitapartnere) azt mondta, a magyar szavazatokért bejelentkező szlovák pártok nem a magyar érdeket akarják képviselni – mondja ezt egy szlovák-magyar vegyespárt elnöke.

 

„Az emberek java érdekében politizálunk, éppen csak eddig nem kommunikáltuk megfelelően eredményeinket”

 

mondta a vegyespárt elnöke a legutóbbi közvélemény-kutatások felméréseinek eredményével kapcsolatban (A Focus legutóbbi felmérése szerint Bugárék 4,1 százalékon állnak).

 

 hirdetes_300x300  

A Most-Hidat vagy parlamenti frakcióját az elmúlt hetekben több ismert politikus is elhagyta, Bugár azonban állítja, hogy a párt helyzete „továbbra is stabil”, és Katarína CSéfalvayován, Martin Fedoron (mindketten a Drucker-féle Jó Választásba igazolták át) valamint Nagy Józsefen (az Összefogáshoz pártolt át) kívül mások távozásával nem kell számolni.

 

Bugár szerint a magyar választók iránti igény jelenleg hatalmas, és új politikai csoportosulások is próbálják őket megszólítani, mint a PS-SPOLU, Za Ľudí vagy az OľaNO (amely választási koalíciós indulást ajánlott az MKP-nak), ennek ellenére szerinte ezeknek a pártoknak csak a szavazatok növelése a célja, és nem a magyar kisebbség érdekeinek képviselete.

 

Bugár szerint a Most-Híd volt az, amely „megmentette a kisebbségi kultúrát és a kisebbségi iskolákat”.

 

Bugár neheztelésének adott hangot amiatt, hogy a magyarországi sajtó „a Most-Híd kárára befolyásolja” a választókat. Úgy véli, „szerencsére” a szlovák, állami kézben lévő TASR hírügynökség „objektív híreinek” magyar verzióit egyre több „nem kormányközeli” magyar média veszi át.

 

„A magyarországi sajtó mindig is az MKP-t támogatta velünk szemben, és nem a legkorrektebb módon. Arra számítok, hogy ez most sem lesz másképp. De több, a magyar kormánytól független médium, már elkezdték közölni a Szlovák Hírügynökség (TASR) objektív híreit is”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.