Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő és Robert Fico jobbkeze szerint a 2011-es, főügyészválasztással kapcsolatos képviselő-vásárlást illetően a jobboldali kormány (akkori Radičová-kormány) szereplőit terheli a felelősség, beleértve a ma Smerrel koalícióban kormányzó Most-Hidat is.

 

2011 májusában állítólag több képviselőt megvásároltak, hogy Dobroslav Trnkára adják le voksukat. Végül egy szavazaton múlott, hogy Trnka nem lett újra főügyész. Akkor a Smer teljes frakciója támogatta őt a jelölésben. Tomáš természetesen ma már azt állítja, ha akkor tudják azokat az információkat, amit ma, nem támogatták volna Trnkát 2011-ben.

 

A szavazatvásárlásról elég nagy részletességgel esik szó a Kočner-Trnka-féle hangfelvételen, amelyek Marián Kočner amiatt esett neki Trnkának, hogy a Gorilla-felvétellel próbálta zsarolni a Penta egyik vezérét, Jaroslav Haśčákot. A felvételen az az állítás is elhangzik, hogy több milliót fordítottak (Kočner és Haščák) arra, hogy “meggyőzzék” a képviselőket Trnka támogatásáról – akit egyébként az SDKÚ egyik képviselője jelölt a posztra, és hogy végül az SDKÚ-n csúszott el a dolog.

 hirdetes_300x300  

 

Egyes elképzelések szerint most-hidas képviselőket (is) megvesztegettek a választás kapcsán, ez az állítás egyelőre nem nyert hitelt, a most-hidas illetékesek pedig kategorikusan tagadnak.

 

Nem Tomáš volt az egyetlen, aki a Most-Hidat vette elő a Penta és a Gorilla-ügy kapcsán. Robert Fico legutóbbi sajtótájékoztatóján felszólította a sajtót, hogy ne őt kérdezgessék arról, hogy tárgyalt-e Haščákkal a Gorilla-felvételen (Fico akkor még ellenzéki politikus volt), hanem keressék meg a II. Dzurinda kormány illetékeseit, köztük Bugár Bélát is.

 

A kampány közeledtével egyre durvul a sárdobálás. A legnagyobb kormányt igyekszik ismét általánosítva minden botrányt a „jobboldaaliak” nyakába varrni, márpedig ebbe a kategóriába tartozik a vegyespárt is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.