Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

„Semmilyen megállapodást nem kötöttünk semmilyen pénzügyi csoporttal. Engem senki sem irányít, nekem nem osztanak feladatokat, senkinek sem felelek, csak a választóknak” – mondta Peter Pellegrini (Smer) kormányfő a TA3 V politike (A politikában) című vitaműsorában. 

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő teljes egészében átvette Robert Fico retorikáját a Gorilla-felvétel kapcsán, és az egész botrányt a II. Dzurinda-kormány mocskának tartja. Annak ellenére, hogy a Penta konspirációs lakásában Robert Fico (még ellenzéki politikusként) is megjelent, és Jaroslav Haščáknak azt mondta, számíthat (az azóta már elhunyt) Pavol Paškára az egészségügy területén, ahol a Penta terjeszkedni akart (majd 2006 után gond nélkül sikerült is neki).

 

Pellegrini állítja, örül a felvétel nyilvánosságra kerülésének, mert így „teljes mértékben kiderült”, mi minden történt az SDKÚ kormányzása idején. Ugyanakkor elismerte, hogy „alábecsüli” Robert Fico szereplését a felvételekben. Szerinte ugyanis a Haščákkal folytatott egy órás beszélgetés csak elenyésző részét teszi ki a teljes, 39 órás anyagnak, és azon nem hangzott el semmi törvénytelenség.

 hirdetes_300x300  

 

A Smer elnökének szerepét a Gorilla-felvételeken érdemben nem kívánta kommentálni, helyette a jobboldali kormányokat vádolta meg, „hiszen ők voltak hatalmon”. Mindezt annak ellenére, hogy a Smer mostani egyik koalíciós partnere, Bugár Béla, a II. Dzurinda-kormány koalíciós partnere volt, még mint az MKP elnöke.

 

Pellegrini tagadta, hogy a Pentához a Smernek bármi köze lenne.

 

„Semmilyen megállapodást nem kötöttünk semmilyen pénzügyi csoporttal. Engem senki sem irányít, nekem nem osztanak feladatokat, senkinek sem felelek, csak a választóknak”

 

mondta a smeres kormányfő.

 

A Kočner-Trnka-féle hangfelvétel kapcsán megrökönyödésének adott hangot amiatt, hogy „egy felnőtt férfi hogyan viselkedhet így, hogy hagyja magát megalázni, mint egy taknyos kölyköt”.

 

Kijelentette, hogy „Sulík nem csak egyszer találkozott Kočnerrel, hanem a Gorilla-felvételek szerint rendszeresen. Matovič maga is elismerte, hogy találkozott vele. A harmadik, Kollárnak is lenne mit mondania”

 

Pellegrini a fent említett ellenzéki politikusokat Kočner bandájának nevezte. A Smer listáján parlamentbe jutó, majd a Smer jelöltjeként államtitkári posztot szerző Monika Jankovská botrányát azonban kerülte. Jankovskát egyébként Fico akarta a Bírói Tanács elnökének megválasztani.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!