Nyitókép forrása: HNonline.sk/reprofotó

 

Bugár Béla mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Most-Híd tudomásul veszi az MKP döntését, illetve, hogy pártja más pártokkal is tárgyalásokba bocsátkozik, de ha nem történik újabb megegyezés, a Most-Híd önállóan vág neki a 2020-as parlamenti választásoknak.

 

Bugár elmondta, többször is tárgyaltak az MKP delegációjával a választások előtti és utáni együttműködés feltételeiről. Újságírói kérdésre kijelentette, nem ismeri az MKP döntésének pontos okát. Megismételte pártja hivatalos álláspontját, miszerint az MKP „történelmi lehetőséget szalasztott el. Biztosítani kell a kisebbségek parlamenti képviseletét”.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az MKP-ra hatalmas nyomást fejtett ki az internetes közösség, a tagság és média is. Elsöprő többségben voltak azok, akik elutasították a két párt paktumát, mert az a Smerrel közös kormányban ülő Most-Híd és Bugár Béla „megmentését”, parlamentbe juttatását jelentette volna – pontosabban erre kellett volna rávenni a tagságot és a szavazókat. Végül az elnökség elutasította a paktum javaslatát.

 hirdetes_810x300  

 

Az eddig napvilágra került információk szerint a közös lista vezetőjét a Most-Híd adta volna, minden páratlan hely a vegyespárt jelöltjeit illette volna meg, minden páros számú helyet pedig az MKP és az többi (pl. Összefogás) szervezet kapta volna meg. A listavezető személyével kapcsolatban három név rezonált: Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos, Solymos László környezetvédelmi miniszter és Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter.

 

A folytatásban az MKP ötpárti egyeztetések elindítását helyezte kilátásba, ám Králik Róbert, az MKP sajtótitkára szerint az idő rövidségére való tekintettel a sajtónak azt nyilatkozta, nem biztos hogy ehhez van elég idő és akarat.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.