Nyitókép forrása: washingtonpost.com

 

Robert Fico kocsmabeszédnek jellemezte a Denník N által ma közölt információkat, miszerint Marian Kočner négy évvel ezelőtt azt állította egy IT-vállalkozónak, Michal Suchobának, hogy megállapodott „Roboval”, hogy amíg a Smer van kormányon, neki „nyugta lesz”. Suchobával, aki közeli ismeretséget ápolt a Pénzügyi Főigazgatóság akkori fejével, František Imreczével, arról tárgyaltak, hogyan tudná Kočner megúszni a bacsfai golfpályával kapcsolatos adóellenőrzést.

 

„A pentás SME napilap és az ESET-es Denník N nyíltan elismerik, hogy céljuk a Smer elpusztítása. Ebből a célból gyakran hazudnak, indokolatlanul vádaskodnak, és felhasználnak bármilyen kocsmabeszédet a Smer vagy annak elnökének lejáratása érdekében”

 

közölte Robert Fico pártelnök és a Smer álláspontját a ma napvilágra került információkkal kapcsolatban Ján Mažgút, a párt szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer azzal védekezik, hogy Kočner ellen még Robert Fico kormányzása idején, a Kuciak-gyilkosság előtt indult büntetőeljárás. Valójában csak a dóvali ingatlanok kapcsán indult ellene bírósági eljárás, az is csak azért, mert az ellenzéki sajtó nyomására a speciális ügyészség átvette az ügyet – miután Trstenská ügyésznő korábban leállította a nyomozást azzal, hogy nem történt bűncselekmény.

 

Egyébként pedig: a bírósági eljárás megindítása nem jelent automatikusan ítéletet és felelősségrevonást.

 

DennikN.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.