Nyitókép forrása: Predseda vlády SR Robert Fico počas príchodu na rokovanie 49. schôdze vlády SR. Bratislava, 8. marec 2017. Foto: SITA/Marko Erd

 

Nem sikerült megnyitni a mára tervezett rendkívüli üléseket. Sem Robert Fico (Smer), sem az ellenzék nem járt sikerrel.

 

Robert Fico azért hívott össze rendkívüli ülést, hogy határozatot fogadtasson el a parlamenttel, amelyben a törvényhozás megbízta volna a Szlovák Nemzeti Bankot a szlovák aranytartalékok hazaszállításával Londonból. Fico terve Bugár Bélán és a Most-Hídon bukott meg. A vegyespárt nem támogatta a rendkívüli ülés programját, így az (többségi támogató szavazatok hiányában) el sem kezdődhetett.

 

Hasonló volt a helyzet az ellenzéki rendkívüli üléssel is. Azt a kezdeményezők azért hívták össze, hogy megtárgyalhassák azokat a törvényjavaslatokat, amelyeket Robert Fico javaslatára a koalíciós pártok lesöpörtek az asztalról: Fico javaslata értelmében nem lesz több rendes ülése a parlamentnek a mostani választási ciklusban, az utolsó ülésen pedig neves egyszerűséggel törölték a programpontok közül az ellenzék beadványait. Az ellenzéki rendkívüli ülést a kormánypártok képviselői szavazták le. Többek között az állampolgársági törvény módosítása vagy a Lex Haščák is tárgyalásra került volna.

 hirdetes_300x300  

 

A legutóbbi hírek szerint a Smer nem adja fel, és megpróbál újabb rendkívüli ülést összehívni az aranytartalékok Szlovákiába szállíttatása céljából.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!