Nyitókép forrása: David Ištok/Aktuality.sk

 

Robert Fico ellen egyelőre még csak kezdeményezték a vádemelést, vagyis fellebbezhet ellene. Amennyiben ez megtörténik, akkor a vádemelés helyénvalóságáról nem más dönt, mint Dušan Kováčik speciális ügyész, akit az ellenzék számtalanszor bírált már, amiért egyetlen hozzá kerülő ügyben sem hagyott jová vádemelést.

 

Kováčik ráadásul nem először döntene Fico esetében. Egy másik, korábbi vádemelést is elutasított, amely azzal a hangfelvétellel függ össze, amelyen egy „Robert Ficoéra hasonlító hang” arról beszél, hogyan szerzett a Smer finanszírozására pénzt „saját fejjel”.

 

A speciális ügyész nevét ráadásul szeptemberben kapcsolatba hozták Marian Kočnerrel, akinek Threema-üzenetei szerint Kováčik rendszeresen találkozott Norbert Bödörrel, a Smer egyik oligarchájának tartott Miroslav Bödör fiával. Peter Tóth vallomása szerint pedig Kováčik nformációkat szivárogtatott ki Bödörnek.

 hirdetes_300x300  

 

A speciális ügyészt sokan a Gorilla-ügyben való nyomozás egyik akadályozó tényezőjének is tartják. Egyszer leállította a Gorilla-nyomozócsoport által kezdeményezett, a hangfelvétellel való visszaélés miatti eljárást, majd megakadályozta egy fontos tanú kihallgatását, és egyszer a nyomozati anyagot is elvette a csoport vezetőjétől.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!