Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Bugár Béla szerint a koalíciós partnerek „feleslegesen” osztogattak, és nem gondolták át, milyen hatással lesznek intézkedéseik a költségvetésre. A vegyespárt elnöke erről a TASR-nek adott interjújában beszélt, amelyben Peter Pellegrini (Smer) kormányfőt is bírálta.

 

Bugár kijelentése azért is érdekes, mert a kormány szociális intézkedéseit a most-hidas frakció is megszavazta, most mégis a koalíciós partnereit kritizálja miattuk. Mint mondta, a parlament gyorsított eljárásban fogadta el bankilleték emeléséről szóló javaslatot, hogy a „költségvetési lyuk” nem legyen nagyobb.

 

Bugár szerint az utóbbi másfél évben nem működött megfelelően a Koalíciós Tanács sem, és ennek egyik oka az volt, hogy Peter Pellegrini kormányfő nem volt egyben pártelnök is, előtte sem járt a koalíciós tanács üléseire, ezért „nem tudta értékelni, hogy minden kényes kérdést át kell tárgyalni a tanácson”.

 hirdetes_300x300  

 

„Menthettük a menthetőt”

 

Bugár azzal magyarázza, hogy ebben a kormányzati ciklusban is számos javaslat gyorsított eljárásban került elfogadásra, hogy sok esetben a kormány megkésett az intézkedéssel.

 

„Mentettük a menthetőt. Sajnos, egyes koalíciós partnereink felesleges osztogatnak és nem gondolják át, milyen hatással lesz ez [a költségvetésre]. Ezért a költségvetési lyuk növekedését megakadályozó intézkedéseket is el kellett fogadnunk”

 

magyarázkodott a vegyespárt elnöke, hozzátéve, a gyorsított eljárásokra azért volt szükség, hogy a „gazdasági károkat” elkerüljék. Egyébként a bankilletékről szóló javaslatot a Most-Híd  frakciója is megszavazta.

 

Bugár elismert, hogy az SNS több javaslatát nem támogatta. Az utóbbi hetekben az SNS elnöke, Andrej Danko többször is bírálta a Most-Hidat emiatt, azt hangsúlyozva, hogy Bugár nem ura saját képviselőinek, van, hogy nem tudja az egész frakciót besorakoztatni egy javaslat mögé. Danko korábban azt is mondta, hogy Bugár a nemzetiségi iskolákról szóló javaslat meg nem szavazása miatt állt bosszút az SNS-en.

 

A Most-Híd összesen 5 SNS-féle javaslatot torpedózott meg. Megjegyezzük, hogy a nemzetiségi iskolák törvénybeiktatásáról szóló javaslat kudarca azonban nem volt meglepő, a vegyespárt azt már akkor nyújtotta be, mikor a koalíciós szerződés már nem volt érvényes és gyakorlatilag elkezdődött a kampány.

 

Bugár szerint Andrej Danko nagyon „emocionális alkat”, és sokszor olyankor is támad, amikor nincs rá oka. Az SNS idegenforgalmi és sportminisztériummal kapcsolatos terveit pedig állítása szerint azért nem támogatta a vegyespárt, mert a választások előtt ilyen röviddel nem tartották jó ötletnek egy teljesen újk tárca létrehozását.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!