Nyitókép forrása: ta3.com, Körkép.sk/KPA

 

Bugár Béla és Andrej Kiska csütörtök esti tévés vitájában mutatta be a Joj televízió az általa megrendelt legfrissebb Polis-felmérés eredményét. Eszerint a Smer 17 százalék közelébe esett vissza, a magyar érdekeltségű pártok pedig továbbra sem érik el a parlamenti küszöböt.

 

Ha most lennének a választások, a Polis szerint azt a Smer nyerné meg 17,1 százalékkal, ami az egy hónappal korábbi felméréshez képest 1 százalékpontos csökkenést jelent. A törvényhozásba másodikként a Polis szerint is az ĽSNS jutna be 12,4 százalékkal.  A harmadik helyen meglepetésre az OĽANO végzett kerek 10 százalékkal.

 

A Za ľudí negyedikként kerülne a törvényhozásba, 9,7 százalékot kapott a Polistól. Kiskáéktól viszonylag lemaradva a PS-SPOLU következik 8,4 százalékkal. Az SNS-t 6,3 százalékot kapott, ami nem rossz eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy a Focus-ügynökség csütörtöki felmérése a parlamenti küszöbre mérte Andrej Dankoékat.

 hirdetes_300x300  

 

A KDH 6 százalékkal jutna be a parlamentbe. Épp hogy, de a Sme rodina és az SaS zárja a potenciális parlamenti pártok sorát, mindkettő esetében 5,6 százaléknyi támogatást mutatott ki a Polis.

 

A parlamenti küszöb alatt 4,9 százalékkal a Most-Híd az első párt, tőle nem sokkal lemaradva, 4,3 százalékkal az MKÖ következik.

 

A Drucker-féle Dobrá voľba is kapott 4,1 százalékot. Mérhető tartományban van még a Harabin-féle Vlasť is.

 

Adatok: Noviny.sk

 

Ami a mandátumok megoszlását illeti, a Smer csak az SNS-szel, az ĽSNS-szel és a Sme rodinával kiegészülve tudna kormányozni, ráadásul csak szűk többséggel (77 mandátum).

 

Az ellenzék szintén csak a Sme rodinával együtt tudna többséget szerezni, igaz, hogy egy 83 mandátumos kényelmes többségről lenne szó. Lényegét tekintve a Polis felméréséhez hasonló viszonyokat  mutatott ki a Focus-ügynökség is.

 

Adatok: Noviny.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.