Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Peter Pellegrini és a köré csoportosuló képviselők, valamint a Smer négy másik frakción kívüli képviselővel együtt közösen nyújtanak be bizalmatlansági indítványt Igor Matovič (OĽANO) ellen. A Smer ezzel elfogadta Pellegriniék felkérését, hogy támogassák a rendkívüli parlamenti ülés összehívását.

 

Pellegriniék még a múlt héten szólították fel Matovič kormányfőt, hogy mondjon le hivataláról a diplomamunkáját érintő vádak miatt, és vasárnapig adtak neki időt. Matovič azonban csütörtöktől Brüsszelben van azon az EU csúcson, amely még ma is tart, és amely szemlátomást fajsúlyosabb, mint egy kormányfő vélt vagy valós plágiumügye egy 22 évvel ezelőtt íródott szakdolgozat kapcsán.

 

A rendkívüli ülés összehívásához 30 képviselő szignójára van szükség.

 hirdetes_810x300  

 

Matovič kormányfő plágiumügyét a balliberális ellenzéki Denník N napilap szellőztette meg csütörtökön (miután Matovič elutazott Brüsszelbe). A kormányfő diplomamunkáját egy közgazdaságtudományi könyvből másolta ki. Ő maga nem tagadta a plágium vádját, elnézést kért a diákoktól, elismerte, hogy el kéne veszítenie ezért titulusát, de kijelentette, hogy csak azután mond le a kormányfői posztról, hogy teljesítette választási ígéreteit.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!