Zsolt
  • HUF: 357.46
  • USD: 1.19
  • 7 °C
  • 20 °C
politika

Magyar igazságügyi miniszter: Jourovának mennie kell!

Az Európai Bizottság alelnöke "megsértette Magyarországot"

Nyitókép forrása: facebook.com/Varga Judit

 

„Az Európai Bizottság a szerződések őre, Jourová kijelentései nem egyeztethetők össze alelnöki pozíciójával. Ezért mennie kell” – írta a facebookon Varga Judit magyar igazságügyi miniszter arra reagálva, hogy az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke, a cseh Věra Jourova „megsértette Magyarországot”.

 

„Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Spiegel német hetilapban megjelent szeptember 25-ei interjújában a konstruktív párbeszéd helyett ismét nyílt támadást intézett Magyarországgal szemben”

 

írja a miniszter. Jourová az említett lapnak Magyarország kapcsán úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor beteg demokráciát épít”.

 

Varga Judit szerint ezzel az EB alelnöke megsértette Magyarországot és minden magyar embert.

 

„Nyilatkozata szembe megy az európai értékekkel és a lojális együttműködés követelményeivel. Jourová alelnök asszonynak azonnali hatállyal le kell mondania. Az Európai Bizottság a szerződések őre, Jourová kijelentései nem egyeztethetők össze alelnöki pozíciójával. Ezért mennie kell!”

 

közölte a magyar miniszter.

 

➡️ Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Spiegel német hetilapban megjelent szeptember 25-ei interjújában a…

Posted by Varga Judit on Monday, September 28, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Varga Balázs
2020. Sze. 29. 05:15

Miből gondolja, ez a hölgy, hogy aki nekik nem tetsző véleményt vagy kritikát fogalmaz meg az magát a magyar népet marasztalja, sérti meg??!! Bezzeg ők mindenkivel szemben minden aljas hangnemet és kritikát megengednek maguknak.

Janicsár
2020. Sze. 29. 10:00

A magyar kormány tudatosíthatná, hogy a jogállamiság feltétele pár év múlva az egyetlen esélyünk lenne egy szélsőségesen magyarellenes szlovák/román kormány ellen. Ha megfúrják, az nemzetárulás lesz!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket