Nyitókép forrása: tvnovniy.sk

 

A Markíza televízió megbízásából a Focus ügynökség felmérést készített arról, hogyan vélekednek az emberek Milan Lučanský volt országos főkapitány december végén bekövetkezett haláláról. Lučanský öngyilkossági kísérletet hajtott végre a börtönben, ahova korrupció gyanújával került, egy nappal később pedig belehalt sérüléseibe. Az ügyet a baloldali ellenzék is felhasználta a kormány elleni hangulatkeltésre, már-már második „Kuciak-gyilkoságként” állították be a Smer által 2018-ban kinevezett főkapitány halálát.

 

A felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 9,7 százaléka véli úgy, hogy Lučanský-ügy körüli bizonytalanság kizárólag az ellenzék hangulatkeltésének eredménye. 28,1 százalék szerint ki kell várni a vizsgálatok végét, 16,5 százalék nem tudott válaszolni, vagy nem érdekelte a téma.

 

16,8 szzáalék az igazságügyi miniszter (Mária Kolíková, Za ľudí) lemondását követelné, és 28,9 százalék egyáltalán nem bízik a nyomozás eredményében.

 

 hirdetes_300x300  

A koalíciós pártok választói nagyjából ugyanúgy oszlanak meg kérdések tekintetében. Az OĽANO választóinak 59, a Sme rodina választóinak, 44, az SaS-re szavazók 40 és a Za ľudíra voksolók 46 százaléka véli úgy, hogy ki kell várni a hivatalos nyomozás eredményét. A Smer, a Hlas és az ĽSNS esetében épp fordított a helyzet.

 

A Smer esetében 50 százalék szerint a jelenlegi kormány ideje alatt nem fog kiderülni az igazság, hasonlóan vélekedik az ĽSNS választóinak 49 és a Hlas szavazóinak 40 százaléka.

 

Az MKP szavazóinak 32,7 százaléka várná meg véleményalkotás előtt a nyomozás eredményét.

 

forrás: tvnoviny.sk

 

 

TVnoviny.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!