Nyitókép forrása: facebook.com/Miroslav Kollár

 

A kaotikus kormányzásra és a járványkezelés hibáira hivatkozva szerdán kilépett a Za ľudí frakciójából Miroslav Kollár parlamenti képviselő.

 

„Mától nem vagyok Igor Matovič képviselője” – írta a politikus Facebook-oldalán. Kollár nem mellesleg Galgóc polgásmtere, a Galgóci járás pedig az egyik legsúlyosabb járványhelyzetben lévő régió az országban.

 

„Képviselőként nem legitimizálhatom tovább Igor Matovič kaotikus és inkompetens kormányzását, aki ma is csak mentegetőzéseket, szabotázsokat és a Szputnyik V oltásról szóló közvélemény-kutatásokat emleget a hatékony és kompetens kormányzás helyett”

 

írta a képviselő.

 hirdetes_300x300  

 

Facebook posztjában érdekes módon azzal érvel, hogy a kormány tagjai nem foganatosítottak intézkedéseket, miközben a települések már a negyedik hétvégén szerveznek teszteléseket. A dolog érdekessége, hogy a januárban induló teszteléshullám előtt Kollár élesen bírálta az ötletet és az erőforrások pazarlásának tartotta az egészet és ezzel hozzájárult a projekt aláásásához. Most azonban arról írt bejegyzésében, hogy Galgócon a 2,23 százalékos pozitivást sikerült ledolgozniuk 0,96 százalékosra.

 

„A kormány által elfogadott intézkedések nem működnek, de önreflexió nem érkezik a kabinet részéről”

 

fogalmazott.

 

Kollár egyébként a koalíció egyik „gyenge láncszeme” volt, erőteljes liberális retorikával rendelkezik, ráadásul korábban Veronika Remišovával szállt ringbe a Za ľudí pártelnöki tisztségéért, ám alulmaradt a versenyben.

 

A legnagyobb kormánypárt, az OĽANO szerint nincs semmi meglepő Kollár döntésében, mert már jó ideje ellenzéki politikusként nyilatkozott meg.

 

„Az egész koalíciós hatalmas nyomás alatt van, mert Szlovákia nem csak a koronavírus, de a populizmus hullámával is kénytelen megküzdeni, és sok politikusnak a saját népszerűsége előbbre való a lakosság egészségének és életének védelmével szemben”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!