Nyitókép forrása: ta3.com

 

A múlt hét végéig több mint 2700 iskola nyitott meg újra – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a V politike. Elmondta, hatalmas az érdeklődés a vakcinázás iránt a pedagógusopk körében, de továbbra is probléma a vakcinahiány.

 

Oltani még mindig csak az 55 évnél nem idősebb pedagógusokat olthatják be a rendelkezésre álló AstraZeneca oltóanyaggal. Az idősebbek számára a Moderna vakcináját szánták, de abból jelenleg hiány van. Az orosz Szputnyik V vakcina kapcsán ugyanakkor óvatosságra intett.

 

„Az Európai Gyógyszerügynökség vagy a Szlovákia Gyógyszerfelügyeleti Intézet regisztrációját meg kellene várni”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy az ő álláspontja közelebb áll Veronika Remišová (Za ľudí) kormányfőhelyettes álláspontjával, aki koalíción belüli vétójával nem hagyta jóvá az orosz vakcina forgalomba hozását. Azt azonban elismerte, hogy a tanárok körében is sokan az orosz vakcina iránt érdeklődnek.

 

Gröhling továbra is „prioritásnak” tartja a gargalizálós tesztek bevezetését az iskolákban, egyelőre azonban annyit tudott elmondani, hogy az állam fogja állni ennek költségét – az egyelőre nem derült ki, mikor kezdődhet.

 

A jövő héten fog tárgyalni az oktatási tárca az egészségügyi minisztériummal a végzős középiskolai évfolyamok támogatására. Grühling szerint nem kizárt az internátusok újbóli megnyitása az iskolaév végéig.

 

Az érettségik szerinte fizikailag is megvalósulhatnak, továbbra is a májusi és júniusi terminusokat tartja a legvalószínűbbnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.