Nyitókép forrása: cas.sk

 

Vladimír Pčolinský a SIS eddigi igazgatóját a kormány mai határozatában leváltotta tisztségéből. Pčolinskýt korrupció gyanújával a múlt héten tartóztatták le, jelenleg is vizsgálati fogságban van. Visszahívásának szándékát az őt jelölő Sme rodina már korábban jelezte, ma a kormány hivatalossá is tette a döntést.

 

Hogy Pčolinský szabadlában vagy a börtönben várja ki a nyomozás és a büntetőper végét, az vasárnap dől el, a Speciális Büntetőbíróság akkor fog határozni ügyében. A határozat nem lesz jogerős, a végső döntés a Legfelsőbb Bíróságé lesz.

 

A gyanú szerint a SIS igazgatójaként 40 ezer eurós csúszópénzt fogadott el Zoroslav Kollártól, a csődmaffia fejétől, hogy a SIS nézzen félre és ne foglalkozzon ügyleteivel. A bűncselekményre elvileg még tavaly került sor.

 

 hirdetes_300x300  

Pčolinskýt a Sme rodina jelölte a posztra, az íratlan szabályok szerint mindig a második legnagyobb koalíciós párt nevezheti ki a SIS új igazgatóját. Vladimír nem mellesleg a Sme rodina frakcióvezetőjének, Peter Pčolinskýnak a fivére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.