Nyitókép forrása: rtvs.sk

 

Az OĽANO parlamenti frakciója nem látja okát, hogy saját bizalmatlansági indítványt terjesszenek be Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter ellen. A frakció képviselői közül néhányan még szeretnének magyarázatot kapni pár kérdésre Kolíková családi cégének viselt dolgairól, de ez már a koalíciós ülésen és nem a nyilvánosság előtt fog megtörténni.

 

A legnagyobb kormánypárt képviselői nem támogatták a Kolíková elleni, az ellenzék által kezdeményezett visszahívási kísérletet hétfőn, de még néhány órával a szavazás előtt úgy nyilatkoztak, nem lehet kizárni, hogy saját bizalmatlansági indítványt terjesztenek be. Egyébként a botrány múlt heti kirobbanása után Kolíková nem vehette automatikusnak sem az OĽANO, sem a Sme rodina támogatását, pozíciója tehát valóban igencsak meggyengült.

 

A hétfő késő esti parlamenti szavazáson végül a többség nem támogatta Kolíková visszahívását, bár az OĽANO képviselői közül sokan így sem álltak a miniszterasszony mellé, aki a márciusi kormányválság idején elég vehemensen támadta Matovič akkori kormányfőt, és szorosan együttműködött Richard Sulíkkal. Sőt, egy ponton úgy tűnt, hogy kiszorítja a Za Ľudí pártelnöki posztjából Veronika Remišovát is, amire végül nem került sor.

 

 hirdetes_300x300  

Kolíková visszahívását az ellenzék azért kezdeményezte, mert a miniszter családi vállalkozása 1,5 millió szerződéshez jutott hozzá akkor, mikor Kolíková a legutóbbi smeres kormány idején (a Most-Híd jelöltjeként) igazságügyi államtitkárként tevékenykedett.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!