Nyitókép forrása: pluska.sk

 

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter értetlenségének adott hangot Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter kijelentései kapcsán, aki azt mondta, hogy Mikulec kezd elveszni a belügyi tárcánál zajló eseményekben, egyúttal kétségbe vonta alkalmasságát. Mikulec most találkozót kért Eduard Heger (OĽANO) kormányfőtől, amelyen elvileg Krajniak is ott lehet. Mikulec hangsúlyozta, hogy ha a rendőrség néhány tagja bűncselekményeket követnek el, az igazságszolgáltatás őket sem kerüli el.

 

„Sajnálatos módon nem értem Krajniak miniszter úr kijelentését, amely szerint olyan nem történhet meg, hogy az egyik rendőr letartóztassa a másikat és fordítva”

 

mondta Mikulec, azt hangoztatva, hogy továbbra is tisztességesen fog dolgozni, a törvény pedig mindenkire egyformán vonatkozik.

 

„Amennyiben a rendőrség tagjai bűncselekményekben vesznek részt, akkor ez rájuk is vonatkozik. Úgy hiszem, nem akarnánk egy olyan országban élni, ahol csak azért hunyunk szemet a biztonsági erők által elkövetett bűncselekmények felett csak azért, mert Krajniak szerint egy jó miniszter nem tesz ilyet”

 

 hirdetes_300x300  

tette hozzá a belügyminiszter. Emlékeztetett, hogy a múltban voltak politikai megrendelések, amelyek során a rendőröknek előbb azt kellett megtudnia, hogy van-e egyáltalán bármilyen hajlandóság az adott ügy felderítésére.

 

„Meggyőződésem, hogy a kormánykoalíción belül egyetértünk abban, hogy nem akarjuk viszontlátni ezeket az időket. A bűntetőhatóságok önállóan cselekszenek, és mindannyian láthatjuk az ellenőrző mechanizmusok működését, amelyekben az utolsó szó mindig a bíróságoké”

 

mondta Mikulec.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.