Nyitókép forrása: TASR

 

Az ellenzéknek a két napos parlamenti vita után sem sikerült elmozdítania Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert. A Smer kezdeményezésére beterjesztett bizalmatlansági indítványt a jelenlévő 135 képviselőből mindössze 53 támogatta. Mikulec visszahívásához legalább 76 támogató szavazatra lett volna szükség.

 

Roman Mikulec a szavazás után a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy az ellenzéket nem érdekelték a tények. Michal Šipoš az OĽANO frakcióvezetője szerint az ellenzék fél, hogy hozzájuk is eljutnak a nyomozások során, az ellenzék politikai vezetői már nem látnak bele a nyomozásokba, nem tudják befolyásolni a rendőrségi eljárásokat, ezért azt a „hatást akarják kelteni, hogy most valakik manipulálják az igazságszolgáltatás”.

 

Igor Matovič OĽANO-s pártelnök kijelentette, hogy a korábbi kormánypártok, a jelenlegi ellenzék hallgatólagos jóváhagyása nélkül nem jött volna létre az a rendszer, amely szétrabolta az országot és privatizálta az igazságszolgáltatást. Szerinte az ellenzék amiatt retteg, hogy egy nap őket is utoléri az igazságszolgáltatás. Matovič felszólította Robert Fico és Peter Pellegrini ellenzéki képviselőket, hogy minden hónapban kezdeményezzék Mikulec leváltását, mert „így legalább a kormánypártok időről időre emlékeztethetik az embereket az előző kormányok viselt dolgaira”. Hozzátette, „a miniszter úr erős ember, tudom, hogy kibírja”.

 

 hirdetes_300x300  

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kijelentette, hogy a Mikulec elleni bizalmatlansági indítvány kudarca a belügyminiszter iránti „erőteljes bizalom” jele.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!