Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

„Nem lenne helyes”, ha a Za ľudí frakciójából távozó képviselők frakción kívülivé válnának – jelentette ki Anna Zemanová, a liberális SaS parlamenti klubjának elnöke, aki viszont azt is hozzátette, hogy a Mária Kolíková igazságügyi miniszter köré csoportosuló „liberális frakció” SaS-hez való csatlakozásáról szóló vita „még korai”.

 

A Kolíková-frakció szerint több, koalíción belüli együttműködési formát is felvázoltak már, de ezek közül egyet sem említettek meg konkrétan. Kolíkováék névleg a Heger-kormány mellett kötelezték el magukat.

 

Zemanová ugyan nem volt hajlandó nyilatkozni a Kolíková-frakció és az SaS esetleges tárgyalásáról, de azt kijelentette, hogy „látni kell a politikai realitásokat”, és hogy „biztos benne, hogy nem szabadna hagyni, hogy a frakción kívüliek közé kerüljenek ezek a képviselők. Az politikai amatörizmus lenne” – fogalmazott.

 

 hirdetes_300x300  

A Kolíková-frakció tagjai azt állítják, hogy azért távoznának a Za ľudíból, mert a párt jelenlegi elnöke, Veronika Remišová egy lépésre van „a párton belüli abszolút hatalom megszerzésétől”.

 

„Több lehetőséget is számba veszünk, például, hogy ne okozzunk kárt az igazságos Szlovákiáért harcoló kormánykoalíció stabilitásában, illetve, hogy teljesítsük a programunkat, amire a választásokkor ígéretet tettünk választóinknak”

 

fogalmazott  Vladimíra Marcináková parlamenti képviselő, aki szintén a rebellisek közé tartozik.

 

Egyébként az SaS-hez való csatlakozást a hétvégén az egyik vitaműsorban Boris Kollár, a Sme rodina is felvetette, aki nem zárta ki, hogy Kolíkováék Za ľudíból való távozását követően változások lesznek a kormánykoalícióban, és gyakorlatilag megszűnik egy koalíciós partner. Kollár abból sem csinált titkot, hogy ez az ő szemében lehetőséget jelent, mert újra lehet osztani a kormánypozíciókat.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!