Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Megtartotta első ülését a jogállamba vetett vizalom visszaállítására életre hívott speciális munkacsoport, jelentette be Eduard Heger (OĽANO) kormányfő hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

 

A kormányfő szerint a csoport összetétele legalább olyan egyedi, mint a körülmények, amelyek miatt létre kellett hozni. Ezen körülmények között említette nagy horderejű korrupciós ügyeket vezető NAKA-nyomozók múlt heti letartóztatása, a Főügyészség szakmai közösségen belül is sok kritikát kiváltó lépése (több gyanúsított ellen megszüntette az eljárást saját hatáskörben), illetve a teljesen friss információ, miszerint a Denník N balliberális lap két újságírója ellen vádat emeltek (a Kuciak-gyilkosság kapcsán írt cikkük miatt, a dolog érdekessége, hogy közvetlenül az ügy elévülése előtt emeltek vádat ellenük).

 

Eduard Heger szerint sem kizárt a Sme rodina nélküli kormányzás. A Sme rodina nagyon élesen utasította a munkacsoport létrehozásának ötletét, Boris Kollár a múlt héten jelezte, hogy nem szavazza meg az erről szóló javaslatot.

 

 hirdetes_810x300  

Heger azt mondta, hogy számára a prioritás egy stabil kormány, de egy olyan, amely eredményeket is fel tud mutatni.

 

„El tudok képzelni egy ilyen kombinációt is, amennyiben az a lakosság érdekét szolgálja”

 

fogalmazott.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!