Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

A JOJ TV számára készított AKO felmérés arra kereste a választ, hogy a koalíciónak ki kéne-e szorítani a kormányzásból a Sme rodinát, amennyiben továbbra is akadályozza a reformok vezetését. A legmarkánsabb eredmény az SaS esetében született.

 

A felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 44 százaléka úgy véli, a kormánynak meg kéne szabadulnia a Sme rodinától (19 százalék határozottan megszabadulna, 25 százalék inkább megszabadulna). 42 százalék azonban elleni a Sme rodina kiszorítását a koalícióból.

 

Boris Kollárék kormányból való távozásával leginkább az SaS választói értenek egyet, 65 százalékuk támogatná ezt a végkifejletet, és csak 32 százalékuk utasítaná el.

 

 hirdetes_300x300  

A Sme rodina választói a kormányból való kilépést egyértelműen elutasítják, 75 százalékuk a koalícióban akarja tudni a pártot, és csak 20 százalék léptetné ki onnan.

 

Boris Kollár és a Sme rodina akadályozza a reformok elfogadását, többek között az igazságügyi reform ellen is ágáll, amelyet az SaS-es Mária Kolíková igazságügyi miniszter dolgozott ki. Kollárék vélhetően alkualapnak használják a helyzetet, hiszen az igazságügyi, oktatásügyi és egészségügyi reformok nélkül nem lehet lehívni az uniós újjáépítési alap Szlovákiának járó bő ötmilliárd eurós szeletét.

 

A Postoj konzervatív napilap infografikája

 

 

Körkép.sk, postoj.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!