Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

A nyilvánosság előtt kezelt koalíción belüli konfliktusok nem segítenek a kormány megbízhatóságának megítélésén. Ugyanakkor jó, ha az emberek belelátnak a politikai boszorkánykonyhájába és azt is látják, hogy nincsenek titkos „biznisz megállapodások” – jelentette ki a TASR hírügynökségnek adott interjújában Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, exkormányfő, a legnagyobb kormánypárt elnöke.

 

Matovič kiemelte, hogy a választások előtti kampányban

 

az OĽANO-nak, a Sme rodinának és a Za ľudínak jobban kellett volna igyekeznie, hogy ne kelljen koalícióra lépniük az SaS-szel. 

 

A konfliktusok ellenére azonban pozitívan értékelte, hogy az emberek belelátnak a kormánypártok közötti politika dinamikájába:

 hirdetes_300x300  

 

„Az emberek a kulisszák mögé látnak, nem titkolunk semmit, a problémákat megszellőztetik. Sok embert ez feldühíthet, másrészről azonban nincsenek biznisz célú háttéralkuk arról, melyik maffiózó kezébe adjuk a NAKA-t, hogy ellenzéki politikusokat figyeltessen meg nekünk. Nem csináljuk azt, amit előttünk az előző garnitúra megcsinált, mert meg tudtak egyezni a bizniszről szépen halkan, zárt ajtók mögött, a nyilvánosság előtt pedig hidegvérrel szerepeltek”

 

fogalmazott Matovič. Emlékeztetett, hogy a jelenlegi kormánykoalícióhoz fennállásának egy és háromnegyed éve alatt egyetlen korrupciós botrány sem tapadt.

 

„Természetes, hogy a COVID okozta stressz miatt az emberek úgy érzik, hogy káosz lett úrrá, hogy kiteregetjük a szennyest, és hogy itt van egy SaS, amely a politikai harc eszközeként saját kormányát kritizálva akarja növelni preferenciáit.”

 

mondta.

 

Kijelentette, a választások előtt többet kellett volna dolgozniuk a még jobb választási eredményért, hogy ne kelljen végül az SaS-t is felvenni a koalícióba.

 

„Aláírom, Borios Kollárral és Veronika Remišovával többször is mondtuk, ha többet tettünk volna érte, nem lenne itt egy 5-6 százalékos SaS, amely másfél éve kampányszerűen támadja saját kormányát. A választások előtti héten az OĽANO inkább visszavett a kampányból, mert tudtuk, ha túl jó eredményt érünk el, nem lesz kivel koalíciót létrehozni, mert öt százalék alá süllyednek. Most már kicsit bánom, inkább folytatnunk kellet volna, még öt százalékot szerezni, és ma Szlovákiában már mérföldekkel  előrébb járnánk”

 

szögezte le.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.