Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Igor Matovič exkormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter, és a legnagyobb kormánypárt elnöke a TASR-nek nyilatkozva kijelentette, hogy pártja élén több személyt is el tudna képzelni, és köztük van Eduard Heger kormányfő is. Matovič szerint az OĽANO frakciójából nem fognak többen távozni. A választások óta két parlamenti képviselő lépett ki a kormánypárt klubjából.

 

„Van legalább három négy olyan személy, akire nyugodtan rábízható az OĽANO vezetése”

 

közölte Matovič. Konkrét neveket nem árult le, de azt megjegyezte, hogy köztük van Eduard Heger is, aki ma a párt elnökségi tagja.

 

Emlékeztetett, a párt legutóbbi, novemberi közgyűlésén titkos szavazásan szavaztak neki bizalmat, minden jelenlevő támogatását megkapta. Hozzátette, hogy nem klasszikus pártelnökválasztásról volt szó, hanem amolyan bizalmi szavazás. Matovičot legutóbb 2019-ben választották meg az OĽANO elnökének, négy évre.

 hirdetes_300x300  

 

„Az, hogy közel két évvel a választások után az 53 képviselőből még mindig 51 van, és csapatként dolgoznak együtt, nagyon jó eredmény”

 

reagált arra a kérdése, hogyan értékeli Jan Krošlák távozását a frakcióból, és Martin Čepček kizárását. További távozókkal nem számol, de ha a koalíciós képviselők száma nagyon lecsökkenne, megjelenne a szándék, hogy újabb képviselőket csábítsanak el a kormánypártoktól.

 

„Abban a helyzetbe, ha a maffia azt látná, hogy már csak 76 vagy 77 képviselő maradt, már arról szólna a dolog, hogy megvásároljanak egy vagy két képviselőt. Meggyőződésem, hogy lenne erre példa, bár úgy gondolom, hogy nem a mi frakciónkból”

 

fogalmazott. Hozzátette, a koalíciós képviselők között akadnak „sajnos gyenge karakterek is”.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!