Az európai liberálisok Šimečkát jelölték az EP alelnöki posztjára - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
politika

Az európai liberálisok Šimečkát jelölték az EP alelnöki posztjára

Az első szlovák lenne, aki elnyerné ezt a pozíciót

Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A Progresívne Slovensko szélsőliberális EP-képviselőjét, Michal Šimečkát is jelölték az Európai Parlament alelnöki posztjára, így van esélye fiatal kora ellenére elnyerni ezt a pozíciót. Šimečka jelenleg a balliberális Ep-farkciójának, a Renew Europe-nak is az alelnöke.

 

Az Európai Parlamentben félidős választásokat tartanak, és jövő kedden, január 18-án új elnököt, alelnököt és kvesztort választanak. Az eredmény a frakciók közötti alkukat fogja tükrözni, ezeknek az alkuknak a nagy része még a 2019-es EP-választásokkor köttettek.

 

“Ha a jövő héten Strasbourgban megkapon a bizalmat a plénumtól, akkor az történelmi jelentőségű lesz, mert én leszek az első szlovák ezen a poszton. Nagyra értékelem a kapott bizalmat a harmadik legerősebb európai parlamenti frakciótól, amelyben a jogállamiság és demokrácia védelme politikája tartozik a feladatkörömbe, valamint a biztonságpolitikai és külpolitikai témák”

 

SJE Nyílt nap

közölte Šimečka. Hozzátette, hogy meggyőződése, hogy teljes mértékben fel van készülve ennek a feladatnak az elvégzésére. 

 

Šimečkáról tudni érdemes, hogy a Denník N kommentátorának, Michal M. Šimečkának a fia, aki a tavaly tavaszi kormányválság idején Peter Pellegrinit és a HLAS-t próbálta becsomagolni a kormány elfogadható alternatívájaként.

 

Šimečka vérbeli szélsőliberális, atlantista, ruszofób politikus, aki többek között a marihuána dekriminalizációja és a kötelező oltás bevezetése mellett foglal állást a Facebook-oldalán.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket