Nyitókép forrása: Twitter/Jorge Buxadé

 

Keményen odaszólt a spanyol nemzeti-konzervatív VOX párt képviselője az Európai Parlament előtt mondott beszédében az Európai Bíróság ítélete kapcsán. Az ítélet felhatalmazza az Európai Bizottságot arra, hogy visszatartsa a uniós forrásokat azoktól a tagállamoktól, amelyekről úgy véli, hogy sértik a blokk szabályait.

 

Jorge Buxadé spanyol EP-képviselő Brüsszelben kemény bírálatot fogalmazott a dntés kapcsán, a kifizetések befagyasztására kitalált mechanizmus elleni magyar és lengyel kifogástok elutasítása miatt az Európai Bíróságot „ideológiai elfogultsággal” vádolta meg.

 

Buxadé a Bizottság által „jogállamiságot sértőnek” vélt magyar és lengyel jogszabályok kapcsán azt firtatta, hogy ezek ugyan miképp nevezhetők „európaiatlannak”?

 

 hirdetes_300x300  

„Megmondaná valaki közületek, hogy a jogállamiság mely elvei sérülnek Magyarországon vagy Lengyelországban, és Spanyolországban, Németországban vagy Franciaországban viszont nem?

 

A meg nem születettek élethez való joga talán nem európai? A gyermekek ártatlanságának védelme és a szexuális indoktrináció elkerülése az iskolákban talán nem európai? Európa határainak védelme a bevándorlási invázió ellen nem európai?”

 

tette fel a kérdéseket a spanyol politikus. Az Európai Bíróság ítélete kapcsán megjegyezte, hogy az „újabb lépést jelent néhány olyan intézmény elhiteltelenítésében, amelyeknek a tagállamokat kellene szolgálniuk, nem pedig Európa öngyilkosságához hozzájárulniuk”.

 

„Pár Luxemburgban, havi 20 ezer eurót kereső alak úgy döngött, hogy rákényszerítik perverz ideológiájukat a szuverén kormányokra és parlamentekre”

 

fogalmazott, hozzátéve, hogy a bíróság döntése lényegében azt jelenti: ha enni akarsz, szavazz, ahogy mi akarjuk.

 

Buxadé képmutatással vádolta az uniós csúcsintézményeket. Szerinte az a tény, hogy csak Magyarország és Lengyelország esetében vetik fel a bíróságok függetlenségének és az alapvető jogok problematikáját, önmagában is rávilágít ezen intézmények ideológiai elfogultságára.

 

 

Az uniós bíróság elutasította Magyarország és Lengyelország keresetét

A Magyarország és Lengyelország melletti kiállásról, és az Európát fenyegető külső és belső támadásokról is szólt a madridi konzervatív csúcs

 

rmx.news, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.