Nyitókép forrása: facebook.com/Gyimesi György

 

Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő csütörtöki videóbejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy az elfogultak atlantista egykori most-hidas politikus, a parlament külügyi bizottságának egykori elnöke, František Šebej egy interjúban kvázi megerősítette, hogy Bugár Béla elárulta a felvidéki magyar közösséget.

 

Šebej nemrég a Denník N szélsőliberális lapnak adott interjút. Ezzel kapcsolatban Gyimesi úgy fogalmazott:

 

 

 

 hirdetes_300x300  

„Az interjúban Orbán és Magyarország kötelező gyalázása mellett a következőket mondta:

 

 >> Azt gondolom, hogy olyan, mint Bugár Béla, aki identitásában ugyan magyar, ugyanakkor politikailag Szlovákia lojális állampolgára, még hiányozni fog a Szlovák politikából. Többször bírálta például Orbán kezdeményezését, a magyar útlevél és állampolgárság szétosztásáról. Egyértelműen elmondta, hogy van szlovák útlevele, és neki ez elég. <<„

 

Gyimesi azzal folytatta, hogy ezek a kijelentések megerősítik, hogy Bugár Béla lényegében a magyarok árulója. Emlékeztetett, hogy Bugár a kettős állampolgárság vitájában négyszer gáncsolta el a lehetőséget, hogy a felvidéki magyarok magyar állampolgárok is lehessenek.

 

„Šebej a nemzeti konzervatív értékeket valló felvidéki magyarok lojalitását kérdőjelezi meg. Nem tudja megérteni, hogy szavai a nemzeti identitás megőrzésének eltiprását jelentik, ellehetetlenítve annak természetes megélését. Ehhez még nem elég liberálisok”

 

fogalmazott a képviselő. Hozzátette, Šebejben és Bugárban az a közös, hogy mindketten bukott politikai nyugdíjasként bármiféle felelősség nélkül „csak csaholnak” a jóérzésű felvidéki magyarokra. 

 

„Nem, Šebej úr, ilyen ember, mint Bugár Béla a szlovák politikában nekünk felvidéki magyaroknak hiányozni nem fog”

 

zárta Gyimesi.

 

Az illető Denník N-es interjú címe egyébként úgy hangzott: „František Šebej: Orbán nem felelős politikusként, hanem orosz prostiként viselkedik”. Šebej többek között arról beszélt, hogy Magyarország „ugyanolyan kleptokrácia, mint Oroszország”. A dolog pikantériája, hogy ezt az a politikus mondja, aki a Smerrel és az SNS-szel közös koalícióban volt parlamenti képviselő, és valóban maffiakormányt tartott hatalmon. Ez persze nem került elő az interjú során.

 

Šebej egyébként elég szélsőséges, összeesküvés-elméletekkel határos retorikával nem csak a Denník N-nek adott interjút, de szerepelt a Rádio Expresben is (Braňo Závodský műsorában a magyarokat érintő kritikákat mindig magától értetődő tényként kezelik) .

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.