Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

politika

Sulík szerint még a Slovnaft nyereségéről is Matovič tehet

Folytatódik a kormányon belüli üzengetés, felelősséget persze senki sem vállal

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, liberális pártelnök szerint a Slovnaft “átlagon felüli nyeresége” ellen a Monopolellenes Hivatal is felléphetne, ha kicserélnék az elnökét. A jelenlegi elnököt Tibor Menyhártnak hívják, és még a Most-Híd jelölte a pozícióra.

 

Az SaS régóta igényt tart a kulcsfontosságú posztra, ám nem csak ezért hozakodott elő a témával: többen azért kritizálták, amiért állítólag a Slovnaft miatt nem bólint rá csonk nélkül az EU olajembargós javaslatára. Meg sem lepődhetünk, hogy a kissé erőltetett összefüggés a szélsőliberális sajtóban jelent meg.

 

Mivel a Slovnaft a magyarországi MOL tulajdonában van, a sajtó egy része igyekszik politikai indokokat gyártani Sulík embargós álláspontjának lemorzsolására.

 

Sulík most ezeket a támadásokat védené ki azzal, hogy áthárítja a felelősséget Matovičra, aki szerinte akadályozta a Monopolellenes Hivatal igazgatójának cseréjét, ahova az SaS Matúš Medvecet jelölte.

 

A dolog pikantériája, hogy Medvec jelölése még a liberálisok felé elfogult Transparency International Slovensko-nak sem tetszett, mert egyetlen jelölt volt a posztra, és a szervezet szerint nem volt túl meggyőző a nyilvános meghallgatáson. 

 

A jelölést végül nem csak az OĽANO, de a Za ľudí elnöke, Veronika Remišová is rosszallóan fogadta, Matovič pedig januárban leállította a kiválasztási folyamatot.

 

Körkép.sk, pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket