Nyitókép forrása: Budapest, 2022. május 11.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János (j2), Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton (j6), Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor (j4), Rogán Antal (j3), Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j5) és Varga Judit (j) vett részt.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán egyeztetést folytatott a kormányalakításról a Karmelita kolostorban. A tanácskozáson részt vevő személyek jó eséllyel az új magyar kormány tagjai lehetnek. A kvázi nem hivatalos névsor a következőképp néz ki:

 

Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit.

 

Az egyeztetésen nem volt jelen Varga Mihály magyar pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az ő pozíciójuk a hírek szerint nem kérdés, egyébként pedig az EBRD marokkói  ülése miatt maradtak távol.

 

A listán öt olyan új név van, akik nem volt tagjai a negyedik Orbán-kormánynak.

 hirdetes_300x300  

 

A Portfólió közlése szerint Csák János a készülő Humán és Innovációs Minisztérium élére kerül. Ide tartozik majd a családpolitika, a kutatás-fejlesztés, tudomány, oktatás és gyermekjólét.

 

Lázár János konkrét pozíciója egyelőre még homályos, korábban kapcsolatba hozták a vidékfejlesztéssel.

 

Nagy Márton saját, gazdasággal kapcsolatos minisztériumot vezethet majd.

 

Navracsics Tibor kaphatja a Területfejlesztési Minisztériumot.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf válthatja Benkő Tibor honvédelmi minisztert – a honvédelemhez kerülhet egyúttal a sport is.

 

Budapest, 2022. május 11.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János (j2), Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton (j6), Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor (j4), Rogán Antal (j3), Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j5) és Varga Judit (j) vett részt.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Olyan kormányra van szükség, amely képes megvédeni Magyarországot

 

Emlékeztetésképp, múlt hét pénteken Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában megjegyezte,

 

„Teljesen más kormányzati vagy miniszteriális szerkezetben állunk föl, mint ahogy korábban ezt a választópolgárok megismerhették.”

 

Mint részletezte, sok új embert akar behozni, tehát „nagyon sok és mélyreható változás következik, minthogy a világban is sok és mélyreható változás következett be”.

 

Orbán Viktor úgy értékelt, a migránsválság maradni fog, sőt a nyomás erősödik délről. Hozzátette, az oroszok elleni embargóval kizárjuk a világpiacról az orosz gabonát, a háború miatt kiesik az ukrán gabona, éhínség lesz számos olyan területén a világnak, ahonnan eddig is migránsok érkeztek Európába, ez a nyomás nőni fog.

 

Budapest, 2022. május 11.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton, Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A beszélgetésben Orbán kitért a pandémiára is, amely mint mondta nem ment még el, „és kiderült hogy nem vagyunk fölkészülve, az egész világ nincs fölkészülve egy ilyen típusú járványra. Ha egy új jön, arra is föl kell készülni, tehát a pandémia kérdésköre is része marad a gondolkodásnak és a kormányzati munkának”.

 

És a harmadik, hogy itt van a háború. Tehát egy veszélyes világ köszöntött ránk. Együtt jelentkeznek ezek a veszélyek. Olyan kormányt kell alakítani, amely ezekkel szemben képes megvédeni Magyarországot. (…) Úgyhogy sok szempontot kell összenéznem, és úgy látom, hogy ebből az erdőből, ahol most vagyok, úgy valahogy legkésőbb május végére kijutunk, tehát be tudom mutatni a közvéleménynek a magyar kormány tagjait

 

mondta a magyar miniszterelnök.

 

Körkép.sk, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.