Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 18 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

politika

Parlamenti vita a családtámogatási csomagról: meglett a többség a gyorsított eljárás megszavazásához. Pénteken jön a célegyenes

Holnap a parlament négy javaslatról fog szavazni gyorsított eljárásban

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Matovič családtámogatási csomagja és az orosz kőolaj megadóztatásáról szóló javaslatról a parlament még nem határozott, de sikerült többséget találni ahhoz a döntéshez, hogy a koalíciós vihart kavaró javaslatokról pénteken gyorsított eljárásban szavazzanak a képviselők.

 

Csütörtök este 7 óra után nem sokkal a 134 jelenlévő képviselő közül 83 támogatta a gyorsított eljárásban való tárgyalást.

 

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kijelentette, reméli, hogy a “családbarát koalíció” kitart az inflációkezelő csomag elfogadásáig. Ugyanakkor megjegyezte, arra számít, hogy egyesek az Alkotmánybíróságon támadják majd meg a javaslatokat. Matovič ezzel Mária Kolíková igazságügyi miniszterre utalt (Kolíková az SaS minisztere, de a Za ľudí színeiben jutott mandátumhoz, majd lett miniszter, a III. Fico-kormány idején pedig a Most-Híd igazságügyi államtitkára volt), aki a parlamentben élesen kritizálta a családtámogatási csomagot.

 

Pontosabban magát a támogatást nem merte támadni, ám jó liberális szokás szerint elkezdte “szétkommunikálni”, hogy mely csoportok maradtak ki a szórásból (ez a törvényalkotás jelenlegi szintjén az egész csomag zátonyravitelét szolgálja). Az SaS a gyorsított eljárás ellen szavazott.

 

A parlament pénteken a következő négy pontról fog gyorsított eljárásban dönteni:

 

  1. A családi pótlék és az adóbónusz növeléséről,
  2. a szabadidős aktivitások támogatására szolgáló keretről,
  3. az orosz kőolaj feldolgozására (tehát a Slovnaftra) kivetetett különadóról,
  4. és az Ukrajnából menekülőkre vonatkozó szociális intézkedésekről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket