Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Nincs lehetőség kompromisszumra, mindent megteszek azért, hogy a családtámogatási csomagot elfogadja a parlament és Zuzana Čaputová államfő vétóját megtörjük – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter a Markíza televízió Testre szabva cmň vitaműsorában.

 

Matovič állítja, hogy ebben támogatja őt Eduard Heger is.

 

A családtámogatási csomagról várhatóan a jövő kedden vagy szerdán szavaznak majd, egyelőre azonban úgy tűnik, nincs meg a szükséges, minimum 76 mandátumos többség az elnöki vétó megtöréséhez.

 

 hirdetes_810x300  

Čaputová ugyanakkor a múlt héten azt is jelezte, hogy ha parlament mégis megtörné a vétóját, akkor a családtámogatási csomagot megtámadja az alkotmánybíróságon.

 

Matovič azt állítja, pártja nem fél az Alkotmánybíróság  határozatától.

 

A legkisebb kormánypárt, a Za ľudí jelenleg az államfő kifogásainak figyelembevétele mellett érvel. Ezzel kapcsolatban a pénzügyminiszter elmondta, hogy a Za ľudínak a parlamentben csak négy képviselője van, az elnök kifogásait pedig elutasítja. (A Za ľudí az SaS aknamunkájának hála kettészakadt, a Mária Kolíková igazságügyi miniszter által vezetett „liberális szárny” pedig beolvadt az SaS frakciójába. – a szerk.)

 

Matovič szerint a volt ĽSNS-esekből fasisztákból álló Republika, a Smer, a Hlas, az SaS és Čaputová részvételével „családellenes koalíció jött létre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!