Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A Markíza televízió Testre szabva című politikai műsorában bemutatott friss Focus felmérés szerint a lakosság mindössze 15 százaléka állítja határozottan azt, hogy Zuzana Čaputová államfőre adná le voksát, ha most lennének az elnökválasztások. A párthovatartozás szerinti lebontás még ennél is vegyesebb képet mutat, még a progresszív választásók többségének biztos támogatását sem élvezi az elnökasszony.

 

Arra a kérdésre, hogy a legközelebbi elnökválasztáson szavaznának-e Zuzana Čaputovára, a Focus felmérése szerint csak a lakosság 15 százaléka felelt „határozott igennel”.

 

31 százalék inkűbb a „mérlegelném” választ adta, 46 százalékát határozott nemmel felelt. 8 százaléknyian nem akartak vagy nem tudtak válaszolni a kérdésre.

 

 hirdetes_300x300  

A párthovatartozás szerinti lebontás képe elég változatos. Feltűnő, hogy Čaputovát még saját pártja, a 2019-ben őt indító Progresívne Slovensko szavazóinak többsége sem támogatja feltétlenül. A PS szavazóinak 49 százalék válaszolta, hogy biztosan Čaputovára voksolna.

 

Érdekes eredmény, hogy a Focus szerint az OĽANO választóinak 33 százaléka szintén határozottan Čaputovára voksolna, ami az elnök és Igor Matovič pártenök közti konfliktust tekintve elég különös körülmény.

 

Ahogy egyébként az is, hogy a Čaputová és Richard Sulík SaS-es pártelnök közti hallgatólagos szövetség ellenéree az SaS választói is csak 32 százalékban állnak határozottan Čaputová mellett.

 

Forrás: TVnoviny.sk

 

Forrás: TVnoviny.sk

 

Körkép.sk, tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!