Helga
 • HUF: 421.97
 • USD: 0.98
 • 10 °C
 • 19 °C

Hirdetés (X)

politika

Matovič gratulált Magyarországnak és Szijjártó Péternek: “A magyarok kilőttek, mint a rakéta”

A sorok között a kormányválságot kirobbantó Richard Sulíknak is dobott egy fricskát

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter gratulált Magyarországnak és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek a kínai CATL hatalmas, 7,34 milliárd eurót érő beruházásának elnyeréséért. Az elismerés nem véletlen, a hírek szerint Magyarország történetének legnagyobb értékű külföldi invesztíciójáról van szó. Matovič a sorok között a kormányválságot kirobbantó Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert is bírálta.

 

“Gratulálok a magyar gazdasági miniszternek ahhoz, hogy nem sztrájkol, hanem dolgozik… Így kell ezt csinálni! Egy Volvóénál 5-ször nagyobb nagyberuházás érkezik Magyarországra. A magyarok kilőttek, mint a rakéta, ami mellett mi úgy nézünk ki, mint egy szegény rokon”

 

fogalmazott a szlovák exkormányfő.

 

A Portfólió cikke szerint a világ legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai CATL Debrecen mellett hoz létre egy üzemet 7,34 milliárd eurós beruházás keretében. E projekt négyszer akkora, mint az SK Innovation iváncsai fejlesztése.

 

Az idei évben ez már a második nagybefeketetés, amit Magyarországnak sikerült megszereznie. Július végén a Mercedes egymilliárdos fejlesztése került bejelentésre, amely új gyártósorokat, összeszerelő- és karosszériaüzemet ígért.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2022. aug. 14. 13:06

pedig nem olyan régen még itt örvendezett a kedves progresszív kommentelő társunk, hogy a Volvót azért kapta Szlovákia, mert Magyarországgal ellentétben nem egy diktatúra… Hát akkor most hogy is van ez???…

  Petike
  2022. aug. 16. 19:02

  kínai befektetéssel nem dicsekednék mert nem lesz hosszú életu

   Atoszka
   2022. aug. 18. 10:04

   A Volvó is kínai tulajdon te nagyokos!!!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket