Nyitókép forrása: körkép.sk/archív

 

Az egykor Smerrel lepaktáló, majd a smeres koalíciót több ízben megmentő Bugár Bélát ismét előhúzta a szlovák média. Meglepődnünk nincs min, a szlovák mainstream sajtó szinte az összes politikai zombit bevetette már Procházkától Bugárig, hogy igazolják a kormány megbuktatásának fő narratíváját, miszerint mindenről Igor Matovič tehet.

 

Most épp a SaS-féle ultimátum utolsó napjait kihasználva mintha lépésre próbálnák kényszeríteni Heger kormányfőt azzal, hogy gyenge kormányfőnek mutatják be. Annak ellenére, hogy Eduard Heger eddig hűségesen elismert és elismételt minden életképtelen ötletet, javaslatot és állásfoglalást, ami Brüsszelből érkezett.

 

Bugár a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában arról beszélt, hogy „természetesen nem a kisebbségi kormányzással van a gond”, hanem azzal, hogy „a kisebbségi kormány élére olyan ember kell, aki átnyomja a törvényeket, Eduard Heger pedig nem ilyen”.

 

 hirdetes_300x300  

A bukott, elvileg politikai nyugdíjas Bugár úgy véli, hogy Matovič távozása a kormányból nem hozna változást, mert utána is beleszólna a politikába minisztérium nélkül is, és olyan embert nevezne ki utódjának, akit a háttérből irányítani tudna.

 

Kijelentette, hogy a jelenlegi kormánykoalíció legnagyobb problémája a személyes konfliktusok megléte.

 

Bugár nyomatékosította, hogy nem áll szándékban visszatérni a nagypolitikába.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!