Forró: A Szövetség messze túlteljesítette a várakozásokat - Körkép.sk
politika

Forró: A Szövetség messze túlteljesítette a várakozásokat

"Eddig 42 megyei képviselőnk volt, holnaptól elmondhatjuk, hogy több mint 50 képviselője lesz a Szövetségnek".

Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Bátran kijelenthetjük, hogy a Szövetség túlteljesítette azt, amit előrejeleztek és vártak a Szövetségtől – jelentette ki Forró Krisztián pártelnök Berényi József (MKP-platform) megyeelnökjelölttel közös sajtótájékoztatóján.

 

“Eddig 42 megyei képviselőnk volt, holnaptól elmondhatjuk, hogy több mint 50 képviselője lesz a Szövetségnek”

 

mondta Forró. Köszönetet mondott a választóknak, a jelölteknek a választási eredményért. Mint mondta, sikerült megerősíteni a “közösség bástyáit”, és sikerült olyan járásokban is képviselői mandátumokhoz jutni, ahol eddig a Szövetség nem rendelkezett mandátumokkal az elmúlt öt évben.

 

Berényi József Nagyszombat megyei megyeelnökjelöltnek sikerült megdupláznia legutóbbi eredményét, több mint 36 ezer karikát sikerült összegyűjtenie (Berényi a második helyen végzett). Csenger Tibor, Nyitra megyei megyeelnökjelölt 35 ezer szavazatot tudott szerezni Forró elmondása szerint.

 

Forró szerint a választások eredményei olyan alapokat nyújtanak, amelyekre “lehet és fogunk is építeni” a parlamenti választási siker eléréséhez.

 

Berényi József elmondta, öt évvel ezelőtt több mint 19 ezer szavazatot kapott, most pedig 36 ezret.

 

“Nem sült el a magyar kapanyél, nem győztünk, pedig szerettünk volna”

 

mondta, hozzátéve, hogy a jelenleg regnáló megyeelnök (Viskupič) az egyetlen kormánypárti jelöltként az összes kormánypárt szavazatát maga mögött tudhatta. Berényi azt a győztes Viskupičcsal következő napokban esedékes tárgyalásaitól tette függővé, hogy alelnökként folytathatja-e Nagyszombat megyei tevékenységét.

 

Megkérdeztük azt is, hogy az elért eredmények (Berényi, Csenger szereplése, Forró is mandátumot szerzett) milyen hatással van/lesz az MKP-platform és Forró, mint pártelnök helyzetére. A Szövetség pártelnöke elmondta, hogy valóban úgy fest, hogy az MKP teljesített a legjobban, de az eredmény az elődpártok eddigi mandátumainak összegénél is jobb.

 

“Az emberek érzékelik és értékelik azt, hogy egy közös képviselet van. Az a fontos, hogy egységben gondolkodjunk, és ne külön-külön, megosztottan”

 

Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi eredmények függvényében megerősítést nyert-e, hogy az etnikai politizálásnak van jövője, Forró így válaszolt:

 

“Az etnikai politizálás az alap, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy élnek itt más nemzetiségek is, a Szövetség számára pedig nagyon fontos az, hogy a régiókat képviseljük”

 

mondta. Hozzátette:

 

“A bizalom, amit kaptunk a közösségünktől és a régióban velünk együtt élő emberektől azt mutatja, hogy jó úton járunk”

 

fogalmazott.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. okt. 30. 04:47

gratulálok Berényinek és Csengernek nagyon szép eredménzt értunk el Nyitra megyében ahol 17 megyei képviselonk lesz.

Dodo
2022. okt. 31. 13:15

Nem lehet hatradolni mert meg rengeteg szavazatot lehetett volna szerezni azoktol a magyaroktol akik meg mindig ellenunk szavaznak.

    Petike
    2022. okt. 31. 21:05

    igen Dodo egyetértek van még kb.15 honapunk a rendes parlamenti választásokig nagyon alaposan fel kell készulni és mindent megtenni azért hogy újra parlamenti képvisletunk legyen.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket