Ha nem vagy elég profi, legalább tűnj annak - a német gazdasági miniszter imázsfejlesztéssel javítana népszerűségi indexén - Körkép.sk

Hirdetés (X)

politika

Ha nem vagy elég profi, legalább tűnj annak – a német gazdasági miniszter imázsfejlesztéssel javítana népszerűségi indexén

Robert Habeck csúnyán beégette magát nemrég egy interjú során, a lakosság többsége szerint alkalmatlan

Nyitókép forrása: SITA/Michael Kappeler/Pool Photo via AP

 

Nem csak a tinik fordítanak irracionálisan sok időt és energiát egy jó szelfi elkészítésére. Robert Habeck, a német zöldek első embere, alkancellár és gazdasági miniszter nem kevesebb, mint 400 ezer euróért keres személyi fotóst magának – természetesen az adófizetők pénzéből, derül ki a Remix News cikkéből.

 

Habecknek – ahogy a legtöbb szankciópárti politikusnak – súlyos népszerűségi gondjai vannak. Legutóbb komoly felháborodást váltott ki, mikor egy interjúban arról beszélt, hogy Németországban nem lesz automatikus csődhullám, csak a vállalkozók egyszerűen nem fognak árusítani. Ez pedi csúnya játék volt a szavakkal, hiszen egy pékség, egy üzlet tulajdonosa, egy fodrász nem tud pénzt keresni a megélhetéséhez, ha nincsenek vevői. A német választópolgárok nagy része nem is nagyon díjazta Habeck szereplését.

 

Nem csoda, a német gazdaság (is) szabadesésben van, csődhullám fenyeget (bizonyos ágazatokban már el is kezdődött), tőkekiáramlás, infláció és energiaválság sújtja az országot.

 

SJE Nyílt nap

Habeck egykor az ország legnépszerűbb politikusa volt, de az közvélemény-kutatások szerint már csak a nyolcadik helyen áll.

 

Mivel szakmai szinten túl nagy renoméja nem maradt, politikai pontokat máshogy kell gyűjtenie – imázsfejlesztéssel.

 

Jelenleg is fotók tömkelegével halmozza el a közösségi oldalakat. A fotók egytől egyik keményen dolgozó, hozzáértő vezetőként ábrázolják. Nem sok sikerrel. A legutóbbi felmérések szerint a németek 53 százaléka gondolja úgy, hogy alkalmas a pozíciója betöltésére, és csak 31 százaléka véli őt alkalmasnak.

 

Nincs mit tenni, javítani kell a stratégián, így a Habeck által vezetett minisztérium pályázatot hirdetett egy profi fotós alkalmazására, a fizetés pedig 400 ezer euró körül mozog négy évre.

 

A pályázat azt is tartalmazza, hogy milyen színvonalú munkát várnak el a leendő győztestő. Eszerint a fotósnak a minisztert mindig a legjobb perpsektívából kell lefotóznia, megfelelő világításban, mind a külföldi, mind a belföldi, és a berlini hivatalos utakon is.

 

rmx.news, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket