Nyitókép forrása: SITA/Michael Kappeler/Pool Photo via AP

 

Nem csak a tinik fordítanak irracionálisan sok időt és energiát egy jó szelfi elkészítésére. Robert Habeck, a német zöldek első embere, alkancellár és gazdasági miniszter nem kevesebb, mint 400 ezer euróért keres személyi fotóst magának – természetesen az adófizetők pénzéből, derül ki a Remix News cikkéből.

 

Habecknek – ahogy a legtöbb szankciópárti politikusnak – súlyos népszerűségi gondjai vannak. Legutóbb komoly felháborodást váltott ki, mikor egy interjúban arról beszélt, hogy Németországban nem lesz automatikus csődhullám, csak a vállalkozók egyszerűen nem fognak árusítani. Ez pedi csúnya játék volt a szavakkal, hiszen egy pékség, egy üzlet tulajdonosa, egy fodrász nem tud pénzt keresni a megélhetéséhez, ha nincsenek vevői. A német választópolgárok nagy része nem is nagyon díjazta Habeck szereplését.

 

Nem csoda, a német gazdaság (is) szabadesésben van, csődhullám fenyeget (bizonyos ágazatokban már el is kezdődött), tőkekiáramlás, infláció és energiaválság sújtja az országot.

 

 hirdetes_300x300  

Habeck egykor az ország legnépszerűbb politikusa volt, de az közvélemény-kutatások szerint már csak a nyolcadik helyen áll.

 

Mivel szakmai szinten túl nagy renoméja nem maradt, politikai pontokat máshogy kell gyűjtenie – imázsfejlesztéssel.

 

Jelenleg is fotók tömkelegével halmozza el a közösségi oldalakat. A fotók egytől egyik keményen dolgozó, hozzáértő vezetőként ábrázolják. Nem sok sikerrel. A legutóbbi felmérések szerint a németek 53 százaléka gondolja úgy, hogy alkalmas a pozíciója betöltésére, és csak 31 százaléka véli őt alkalmasnak.

 

Nincs mit tenni, javítani kell a stratégián, így a Habeck által vezetett minisztérium pályázatot hirdetett egy profi fotós alkalmazására, a fizetés pedig 400 ezer euró körül mozog négy évre.

 

A pályázat azt is tartalmazza, hogy milyen színvonalú munkát várnak el a leendő győztestő. Eszerint a fotósnak a minisztert mindig a legjobb perpsektívából kell lefotóznia, megfelelő világításban, mind a külföldi, mind a belföldi, és a berlini hivatalos utakon is.

 

rmx.news, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.