Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A délután 16:00-ra bezengett liberális sajtótájékoztató végül elmaradt, és az SaS csak közleményt adott ki az OĽANO mai ajánlatáról, ami arról szólt, hogy Igor Matovič lemond a pénzügyminiszteri posztról, ha cserébe az SaS megszavazza a költségvetést és visszavonja a Heger-kormány elleni bizalmatlansági indítványt. Az SaS elutasította az OĽANO javaslatát.

 

„Világos, hogy a feltételeket megint úgy szabták meg, hogy számunkra elfogadhatatlanok legyenek. Igor Matovič lemondásának nemcsak hipotetikus lehetőségnek kellett volna lennie, hanem már ténylegesen benyújtottnak. Elég volt a káoszból”

 

fogalmazott az SaS.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy ha Matovič elmond, nincs garancia arra sem, hogy az SaS teljesít bármit az OĽANO feltételeiből. Valószínűbb azonban, hogy nem elégednek meg a pénzügyminiszter lemondásával. A legutóbbi hírek szerint Mikulec belügyminiszter és Karas igazságügyi miniszter posztját is követelték volna, illetve a költségvetést sem hajlandók támogatni, többek között azt nehezményezik, hogy túl sok forrás megy el a lakossági energiaárak lenyomására.

 

A liberálisok azt írták:

 

„Fél éve vagyunk tanúi a véget nem érő káosznak és az elfogadhatatlan stílusú kormányzásnak. Ez a kormány nem érdemli meg a bizalmunkat”

 

közölték, hozzátéve, hogy a szerintük a lakosság többsége nem bízik Eduard Heger kormányában, és már nem harcol a korrupció ellen.

 

„A mi javaslatunk (a bizalmi szavazásról – a szerk.) a felelőtlen költségvetés miatt merült fel, amely az Újjáépítési Alap több millió euróját veszélyezteti”

 

fogalmaztak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.