Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Eduard Heger (OĽANO) visszahívott kormányfő a TASR hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy hamarosan bemutatja „vízióját” arról, hogyan képzeli el Szlovákia jövőjét. Meggyőződése, hogy az országnak „még legalább két választási cikluson keresztül demokratikus, reformpárti kormányra van szüksége”.

 

Arról is beszélt, hogy az OĽANO januárban tart pártkongresszust. Azt nem árulta el, hogy lesz-e pártelnökválasztás is. Szerinte ez attól függ, hogy lesz-e rá igény. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy „van hely önreflexiót gyakorolni, tekintettel az aktuálpolitikai helyzetre”.

 

„Már az a tény, hogy a kormány megbuktatását egy olyan párt kezdeményezte, amely egykor része volt a kormánykoalíciónak, teljesen észszerűtlen, és a demokraták nem engedhetik meg, hogy egymást gáncsolják”

 

mondta Heger az SaS-re célozva. (A helyzetkomikumot az adja, hogy Heger először épp az SaS-nél kilincselt, hogy egy kabinetátszervezés árán folytathassa a kormányzást… – a szerk.).

 hirdetes_300x300  

 

Mint mondta, a reformokat „nem elég elfogadni, azokat a gyakorlatba is át kell ültetni, ezért Szlovákiának még legalább két választási cikluson keresztül demokratikus, korrupcióellenes és reformpárti kormányokra van szüksége”. Ez magyarul elsősorban liberális, esetleg jobbközép, illetve balközép pártokat jelöl.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!