Nyitókép: SITA/Martin Baumann

 

Szlovákiának erős és stabil kormányra van szüksége – közölte Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a TA3 „V politike” („A politikában”) című vasárnapi műsorában, amely során Robert Ficoval (Sme-SD) vitázott.

 

„Nehéz év előtt állunk, nehéz lesz gazdaságilag és politikailag is, hiszen meg kell oldanunk a kormány bukásának, az előrehozott választásoknak vagy az új ’76-nak’ a témakörét”

 

– jelentette ki Kollár. Szerinte aktív, képességekkel rendelkező, nem pedig ideiglenesen megbízott kormányra van szükség. Jelenleg a megoldást az előrehozott választásokban látja, ahogy a szlovákiai polgárok többsége és Zuzana Čaputová köztársasági elnök is.

 

 hirdetes_810x300  

Ami az új „76-ról” szóló megállapodást illeti, tette hozzá Kollár, nincs tudomása többségről. Kijelentette, hogy nem fogja akadályozni a tárgyalásokat Eduard Heger (OĽaNO) ideiglenesen kinevezett miniszterelnökkel, ugyanakkor aláhúzta, hogy a jelenlegi koalíció nem tudott együtt dolgozni. Felidézte a koalíción belüli ellentéteket, az SaS távozását és azt, hogy a liberálisok megbuktatták a kormányt:

 

„És most ugyanazok az emberek fogjanak össze? Ez beteges”

 

– mondta. Robert Fico szintén hasonló szólamokat ütött meg. Szavai szerint egy munkaképes és stabil kormányra van szükség Szlovákiában, amely tudja, mit akar. Kijelentette, hogy a Smer-SD meg szeretné nyerni a következő választásokat, és látásmódja szerint Szlovákia számára a legjobb a Smer-SD és a Hlas-SD együttműködése lenne. Kollárhoz hasonlóan Fico is az előrehozott választásokban látja a kiutat a jelenlegi válságból.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!